Suricata în acţiune!

To Bcc or not to Bcc

Acest articol a fost citit de 1432ori

Încă nu înţeleg cum de mai există utilizatori de mail care nu cunosc diferenţa dintre CC şi BCC. Oare stau în dilemă când să pună B-ul şi când nu?!

Pentru cei care încă n-au aflat secretul (MARELE SECRET), în câmpul destinatarului se pune destinatarul de drept, cel pe care-l interesează mailul cu pricina în mod esenţial. Adică, dacă tu îi scrii lui Gheorghe să ducă oile la stână, atunci adresa de mail a lui Gheorghe o pui în “To:”.

Dacă Gheorghe are şi alte cunoştinţe care ar fi interesate de conţinutul scrisorii, dar nu le este adresată misiva, însă vrei să le spui şi lor că i-ai scris lui Gheorghe, atunci pe ăştia îi pui în “CC: ” (vine de la “carbon copy”, adicătelea “copie la indigo”). În genul: Gheorghe o ştie pe Maria şi vrea să ştie şi ea că tu i-ai spus să ducă oile la stână, atunci Maria intră în CC.

Iar dacă Gheorghe şi ceilalţi ţărani cărora tu le scrii nu se cunosc, atunci îi pui pe toţi, inclusiv pe Gheorghe, în BCC (“blind carbon copy” explicaţie pentru cei total străini de mail). Adică, pe “neve”, să nu ştie unul de altul.

Dacă Gheorghe nu se ştie cu Maria, care Maria nu se ştie cu Floarea, care Floarea nu se ştie cu Marghioala şamd, atunci, îi pui pe toţi în BCC.

Cel mai prost dă să primeşti mesaje promoţionale de la un furnizor “serios” şi să îţi vezi adresa de mail laolaltă cu alte 300. Io nu mă cunosc cu tot satul! Pe niciun site de socializare nu cunosc atâtea persoane cu câte m-ai pus tu grămadă. Cred că în viaţa mea, nici măcar de revelion, nu m-am înghesuit lângă atâţia necunoscuţi.

Dacă vrei să scapi de ORICE dubiu, pune-i, domne, în BCC pe toţi.

Să vezi tu ce spam te paşte dacă mă văd din nou în oală cu nişte persoane obscure.


3 Responses to “To Bcc or not to Bcc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.