Suricata în acţiune!

Să fim eco, să facem ecou

Acest articol a fost citit de 1430ori


Sursa foto

Din când în când mai apare câte o ştire reală care mai-mai că îmi vine să cred că e făcută de TimesNewRoman sau alţii în genul lor. Adică, aşa, mai la mişto.

Dar, de data asta m-am înşelat. Apăruse chiar pe Mediafax. Spunea că un grup de circa 20 de tineri de la Greenpeace s-au auto-sechestrat în biroul ministrului mediului, Borbely, pentru… (cred că nici ei nu ştiau exact de ce), dar era legat de Roşia Montană. Zice-se, vezi Doamne, că voiau să scoată de la ministru vorbele “nu voi aproba proiectul minier de la Roşia Montană” (înţeleg eu). Şi, ca să nu-i dea afară şi să-l convingă, s-au legat cu lanţuri de calorifer (ironică asta, pe gerul de afară… brrr. Sau poate era cu bătaie lungă, înspre efectul de seră. Naiba ştie…).

Până la urmă, cică discuţiile au fost civilizate. Se vede treaba că ungurul nostru de la minister e om educat (că doar e din neam vestic iar eu, una, am pretenţii) şi a discutat cu ei preţ de 3 sferturi de oră. În final au venit jandarmii şi i-au eliberat de la calorifere (sau poate era un protest în mai multe puncte, printre care factura scumpă de la caldură din iarna asta…?!) şi au plecat toţi liniştiţi în treburile lor.

Nu am înţeles ce au reuşit să obţină ecologiştii noştri. Dar aş fi curioasă să văd mecanismul gândirii unei astfel de acţiuni. Ce-a fost în capul lor? Probabil ceva în genul:
“mergem la ăla şi îi forţăm mâna să ne dea…. să ne facă… şi ca să fim siguri, ne legăm de calorifere”.
Bă, ej nebun?! (n-am mai întrebat asta de mult…) Ce-aţi obţinut cu asta?!

Uitasem că aşa crede Greenpeace că obţine lucruri, cu forţa. E adevărat, uneori parcă ar fi cazul. Dar oare a fost şi acum?! Personal, acţiunea de azi a acestor „tineri” mi s-a părut penibilă. Şi când mă gândesc că mă bătea gândul într-o vreme să mă alătur lor, căci eu încerc să fiu aşa mai eco, chiar dacă nu ştiu cât îmi iese. Bine că nu m-am băgat. Apără şi păzeşte… Ştirea aici.


4 Responses to “Să fim eco, să facem ecou

 1. Boaba

  Pai sa-ti explic eu ce-au obtinut: expunere si transmiterea mesajului pe foarte multe canale. Ca dovada ca ai scris si tu despre ei. Si cred ca lucrul asta l-au mai facut cateva sute.

  • Gabitelu

   Adica no publicity is bad publicity. Atunci merge. Vedem ce iese in final cu proiectul asta, ca nu mai pot nici cu asta. Mai astept sa fie si la noi protestele femeilor la bustul gol.

   • Boaba

    Femei cu sfarcurile in vant, pe strada? Ce atrocitate de proiect trebuie initiat pentru a atrage un astfel de protest?

 2. Nu stiu, eu am fost ok cu asta, plus ca beneficiaza si de oaresce promovare. Nu stiu si daca or sa si obtina ceva. La noi ecologia e cam Vax Gherghina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *