Suricata în acţiune!

Târâș-grăpiș prin zăpadă

Acest articol a fost citit de 1619ori


Sursa foto

S-a ştiut până acum de doar un tren înzăpezit care a stat peste 2 zile pe şine, în camp. Cel din Făurei. Am impresia că s-a aflat doar din cauză că erau nişte vedete în tren, fotbalişti la Oţelul. Altfel nu se afla nimic. S-ar fi tăcut mâlc legat de subiectul trenuri înzăpezite.

Bănuiesc şi eu, ca şi alţi netrebnici care pun la îndoială bunăvoinţa şi asumarea unei urme măcar de vinovăţie sau arătării vreunei fărâme de regret din partea CFR-ului, că s-ar fi dorit să nu se audă nimic despre asta. Să nu comenteze nimeni şi, eventual, să se dea vina în totalitate pe vreme. Că doar ştim deja că iarna nu-i ca vara.

Şi, ce să vezi, aseară mai sosea un tren în Gara de Nord care plecase şi ăsta cu ceva zile în urmă, rămăsese şi ăsta înzăpezit, iar cei din gară nici măcar nu l-au declarat pe tabela de sosiri. Nimeni nu ştia de el. Fantomă vie, domne. Uite trenul, nu e trenul. Oare câte altele mai sunt?

Mie mi se pare groaznică experienţa călătorilor! Să fii la naiba în praznic într-un tren îngheţat bocnă cu ţurţuri pe el. Fără alimente sau fără toaletă. Bine că văd în calendar că suntem în 2012, că altfel îmi imaginam că trăim în epoca de piatră sau ceva în genul. Cum de-i posibil aşa ceva?! Şi să nu fie nimeni vinovat?! Bă, ej nebun?!

De vină e doar vremea, domne dragă. Corect?

Culmea tupeului e că am înţeles că pe unii i-ar fi taxat în plus la destinaţie din cauză că au deviat traseul, ca să îi aducă pe fraieri la sosire (din trenul de aseară). Iar, într-un interviu, unul dintre directoraşii CFR sugera că fraierii ar trebui să fie mulţumiţi că nu au fost taxaţi în plus (din trenul de Făurei), pentru ruta ocolitoare. Bă, ej nebun?! E posibil aşa ceva?! E, uite că este!

Iar după cum se mişca treburile, bănuiesc că nici n-o să fie pedepsit nimeni. Că, deh, ei are monopolul pe calea ferată. Nişte dumnezei. Cine să-i sancţioneze? Jesus Christ?! Aşa că, dacă ar fi după mine, i-aş pedepsi prin aceeaşi faptă: i-aş ţine captivi minim 48 de ore într-un tren oarecare, fără standarde europene, fără alimente, apă şi eventual căldură, în plin câmp cu 3 metri de zăpadă, iar necesităţile fiziologice să şi le facă .. pe unde apucă. Să vadă şi ei cum e! Că doar n-o fi degeaba vorba aia populară: ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Merge aşa?


2 Responses to “Târâș-grăpiș prin zăpadă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.