Suricata în acţiune!

In a relationship with… penibilul

Acest articol a fost citit de 3471ori


Sursa foto

Ştiu că unii s-ar putea uita strâmb la ce urmează, dar sper să înţeleagă mesajul. Unul dintre lucrurile pentru care ai putea cădea în penibil este ce anume postezi pe facebook. Dar în special fabuloasa chestie de la declararea statutului civil, cum ar veni (relatioship status). Adică, ce situaţie ai tu. Gen, dacă eşti însurat (măritată, după caz), dacă ai pe cineva sau n-ai. Lucruri de genul ăsta, care mie îmi par de o intimitate feroce!

Nu pot să mă declar chiar 100% împotriva postării, de exemplu, a statusului de “married”, pentru că în teorie, doar o singură dată se căsătoreşte omul. Deci, e ca şi când ţi-ai luat licenţă în ceva şi scrii despre asta.

Dar n-am să pot să-i înţeleg în veci pe cei care îşi schimbă statusul mai rapid decât şosetele. De fapt, de ce ţi-ai pune orice altceva decât married. Orice altceva apare acolo îmi pare de un penibil grosolan. Din 2 motive. Unul ar fi că mai statornic decât căsătorit n-o să fii (părerea mea) şi doi, este jenant să ştie tot poporul care este noua “achiziţie” şi eventual când îţi dă/îi dai papucii (tu realizezi că toţi cei mai răutăcioşi vor râde copios pe seama ta atunci?!).

N-am să înţeleg dorinţa de manifestare publică a afecţiunii într-un mediu atât de impersonal ca internetul. Mai bine în intimitatea propriei voastre case, mă gândesc. Că acolo nu se uită nimeni în gura ta să vadă cu cine eşti în pat în seara asta, cine ţi-a furat inima şi cine ţi-a aruncat-o mai târziu la gunoi.

Aşa că, după mine, fiecare ar trebui să se gândească de două ori înainte să mai posteze “in a relationship with… Xulescu”, pentru că pe cât de entuziasmat eşti atunci când îţi scrii statusul ăsta hot, pe atât de desumflat, dezamăgit şi ca o cârpă o să fii atunci când o să ştergi de acolo treaba respectivă.

Poate vei fi tentat şi de statusurile “single” sau “it’s complicated”, dar crede-mă două lucruri: toată lumea a fost single la un moment dat, iar despre cât de complicated e treaba, fie single sau married, nu mai trebuie să povesteşti nimănui. Ştim cu toţii!!! Înţeleg că fiecare are impresia că e singurul de pe lume care trăieşte nu-ştiu-ce aventură a vieţii, dar ai fi uimit câte poveşti are să-ţi spună cel de lângă tine. Dacă mi-aş deschide chiar eu gura, cel puţin două ore de vorbit în continuu nu te-aş plictisi cu ce-aş avea să-ţi mărturisesc. Aşa că favorul pe care am să ţi-l cer este să nu crezi că eşti single-ul om special de pe Planetă! Suntem cu toţii. Singurul mod în care m-ai putea ajuta este să adaugi valoare vieţii mele, printr-un articol, o reţetă, o poză, o muzică, un citat, orice util. Trebuşoarele astea cu relaţia ta cu X-ulescu nu fac nimănui niciun bine. Nici chiar ţie… dar de asta te vei convinge mai încolo (asta dacă nu închizi ochii acum şi te imaginezi cu ea/el în faţa altarului.. şi chiar şi aşa, păstează gândurile astea pentru tine.)

Cei cu broken heart nu au loc în online, iar din ce îmi imaginam eu (dar se pare că mă înşel), feisbucul nu e chiar site de matrimoniale. Aşa că în loc să mă inciţi la bârfă (uite cine cu cine mai e), ai putea să postezi chestii mai puţin personale. Poate ai citit un articol mişto şi vrei să îi dai share, sau o poză care o să mă facă (măcar) să zâmbesc şi nu lucruri destul de.. intime. Pentru cele din urmă, fii sigur că dacă mă interesează şi am timp, te sun, sau dacă nu pot, îţi trimit un mail şi te întreb, deci va fi o treabă doar între 4 ochi.

Şi ca să fiu sigură că atrag ura tuturor (celor neînţeleşi), mai spun că aştept doar şi opţiunea de “in a relatioship with.. his/her own hand” (pour les connaisseurs).


9 Responses to “In a relationship with… penibilul

 1. HA! stiam eu ca nu sunt singurul enervat de chestia asta!!

  • Gabitelu

   urmeaza si un post “credeam ca sunt singurul/a care….” :)))))))))
   Serios acum, e pe vine:)))))))))

 2. Azi cu ubi maine cu bubi poimaine doar cu unu dintre ei … macar ca nu-ti tii sentimentele in tine :))

  p.s: tot sunt pe (langa)subiect cant ai chef poti sa intri si la mine pe site(nu in blog, in subdomeniu) macar de feedback. Am un facebook de vre-o cateva mii de ori mai mic ca nu m-am prea ocupat de el :))

 3. in teorie tu ai mare dreptate, dar cred ca acel status nu a fost facut pentru oricine ci doar pentru pustani. ei, de regula, se lauda cu noile achizitii.

  • Gabitelu

   ai si tu dreptate, dar eu nu ma refer la pustani si cocalari (care cred ca sunt pustani crescuti ca varsta, dar nu si ca mentalitate).. ci eu am vazut asta la oameni de la care am oarece pretentii.. iar asta imi pare trist si penibil.

 4. Eu vad in fiecare zi statusuri schimbate. La unele persoane se intampla sa il schimbe de 2-3 ori pe zi.
  Facebook :-@

 5. eu am pus statusul ala acum aproape 5 ani… in orice caz nici nu era facebook pe vremea cand am dobandit statusul ;)) Eu cred ca este ok sa pui sts de genul… trebuie sa arati ca este baiet solist, sau gajica ce se vrea plimbata cu masina. Trebuie sa existe un fel de exclamare deasupra acestor oameni singuri…

  • Gabitelu

   inseamna ca tu ai avut noroc ca dureaza si ca n-ai fost nevoit sa schimbi statusul. Eu vreau sa socializez pe fb si nu sa-mi dezvalui lucruri care mie mi se pare mult prea personale. Pentru asta exista telefoane, emailuri, messenger, intalnirile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *