Suricata în acţiune!

In a relationship with… penibilul

Acest articol a fost citit de 4111ori


Sursa foto

Ştiu că unii s-ar putea uita strâmb la ce urmează, dar sper să înţeleagă mesajul. Unul dintre lucrurile pentru care ai putea cădea în penibil este ce anume postezi pe facebook. Dar în special fabuloasa chestie de la declararea statutului civil, cum ar veni (relatioship status). Adică, ce situaţie ai tu. Gen, dacă eşti însurat (măritată, după caz), dacă ai pe cineva sau n-ai. Lucruri de genul ăsta, care mie îmi par de o intimitate feroce!

Nu pot să mă declar chiar 100% împotriva postării, de exemplu, a statusului de “married”, pentru că în teorie, doar o singură dată se căsătoreşte omul. Deci, e ca şi când ţi-ai luat licenţă în ceva şi scrii despre asta.

Dar n-am să pot să-i înţeleg în veci pe cei care îşi schimbă statusul mai rapid decât şosetele. De fapt, de ce ţi-ai pune orice altceva decât married. Orice altceva apare acolo îmi pare de un penibil grosolan. Din 2 motive. Unul ar fi că mai statornic decât căsătorit n-o să fii (părerea mea) şi doi, este jenant să ştie tot poporul care este noua “achiziţie” şi eventual când îţi dă/îi dai papucii (tu realizezi că toţi cei mai răutăcioşi vor râde copios pe seama ta atunci?!).

N-am să înţeleg dorinţa de manifestare publică a afecţiunii într-un mediu atât de impersonal ca internetul. Mai bine în intimitatea propriei voastre case, mă gândesc. Că acolo nu se uită nimeni în gura ta să vadă cu cine eşti în pat în seara asta, cine ţi-a furat inima şi cine ţi-a aruncat-o mai târziu la gunoi.

Aşa că, după mine, fiecare ar trebui să se gândească de două ori înainte să mai posteze “in a relationship with… Xulescu”, pentru că pe cât de entuziasmat eşti atunci când îţi scrii statusul ăsta hot, pe atât de desumflat, dezamăgit şi ca o cârpă o să fii atunci când o să ştergi de acolo treaba respectivă.

Poate vei fi tentat şi de statusurile “single” sau “it’s complicated”, dar crede-mă două lucruri: toată lumea a fost single la un moment dat, iar despre cât de complicated e treaba, fie single sau married, nu mai trebuie să povesteşti nimănui. Ştim cu toţii!!! Înţeleg că fiecare are impresia că e singurul de pe lume care trăieşte nu-ştiu-ce aventură a vieţii, dar ai fi uimit câte poveşti are să-ţi spună cel de lângă tine. Dacă mi-aş deschide chiar eu gura, cel puţin două ore de vorbit în continuu nu te-aş plictisi cu ce-aş avea să-ţi mărturisesc. Aşa că favorul pe care am să ţi-l cer este să nu crezi că eşti single-ul om special de pe Planetă! Suntem cu toţii. Singurul mod în care m-ai putea ajuta este să adaugi valoare vieţii mele, printr-un articol, o reţetă, o poză, o muzică, un citat, orice util. Trebuşoarele astea cu relaţia ta cu X-ulescu nu fac nimănui niciun bine. Nici chiar ţie… dar de asta te vei convinge mai încolo (asta dacă nu închizi ochii acum şi te imaginezi cu ea/el în faţa altarului.. şi chiar şi aşa, păstează gândurile astea pentru tine.)

Cei cu broken heart nu au loc în online, iar din ce îmi imaginam eu (dar se pare că mă înşel), feisbucul nu e chiar site de matrimoniale. Aşa că în loc să mă inciţi la bârfă (uite cine cu cine mai e), ai putea să postezi chestii mai puţin personale. Poate ai citit un articol mişto şi vrei să îi dai share, sau o poză care o să mă facă (măcar) să zâmbesc şi nu lucruri destul de.. intime. Pentru cele din urmă, fii sigur că dacă mă interesează şi am timp, te sun, sau dacă nu pot, îţi trimit un mail şi te întreb, deci va fi o treabă doar între 4 ochi.

Şi ca să fiu sigură că atrag ura tuturor (celor neînţeleşi), mai spun că aştept doar şi opţiunea de “in a relatioship with.. his/her own hand” (pour les connaisseurs).


9 Responses to “In a relationship with… penibilul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.