Suricata în acţiune!

Ia sămânţa, neamule!

Acest articol a fost citit de 3265ori


Sursa foto

Mi-a luat ceva timp să înţeleg mai bine de ce personajul blocureştean aştepta cu atâta nerăbdare venirea primăverii. De fapt, nu mi-a luat prea mult timp, am minţit. Am observat de fapt motivul în prima zi mai senină.

Există o specie de cercopiteci (dar de ce să jignim maimuţele…), de măgari (dar, parcă nici măgarii nu merită jigniţi), ok, atunci de blocureşteni (aşa-i mai bine) care au un sigur scop în viaţă vara! Să toace sămânţă la banca din faţa blocului.

Cum campania banca-niada a fost demarată acum circa 2 ani (parcă aşa îmi aduc eu aminte), de n-ai loc să mergi pe stradă din pricina miilor de bănci plantate din metru în metru, blocureşteanul nostru s-a simţit, pare-mi-se, încurajat să toace şi mai multă sămânţă. Că de acum are şi loc mai mult unde să şadă. Nu de alta, dar e obositor să spargi sămânţă stând în picioare, nu?

Nu îmi dau seama cum supravieţuieşte specia asta iarna, pentru că am impresia că dacă aş intra în casa lor pe perioada iernii, aş da peste munţi de coji de seminţe. Cam aşa cum stau porcuşorii de guineea şi hamsterii în talaş la ei in borcan. Că mare diferenţă între borcanul unui hamster şi apartamentele blocureştenilor nu este.

Întocmai ca în povestea Fraţilor Grimm, aşa cum Gretel lăsa în urma ei firimituri de pâine pe jos, ca să ştie unde să se întoarcă, aşa cred că procedează şi blocureştenii noştri nesimţiţi (ai, da’, ce-ţi veni să le lezezi sentimentele lor nobile), lăsând un covor de sămânţă de floare pe jos, ca să ştie unde să se întoarcă şi în ziua următoare.

N-ai să vezi că umplu măcar coşul de gunoi care zace nebăgat în seama lângă fiecare din miile de bănci plantate. Nu, n-ai să vezi. Pai cum? Dacă avem firmă de curăţat stradal, noi de ce am ţine în jurul nostru curat? Păi, nu? Că dacă cineva tot curăţă strada din banii noştri, noi de ce să nu fim nişte porci şi vaci? (iar jignesc nişte animale nevinovate…). Oare tocătorii ăştia de sămânţă consideră undeva în sinea lor că mulţumită lor merge economia? Pentru că ei dau de lucru muncitorului de la salubritate?! Oare asta o fi în capul taurinei? Ca şi cum, prin civilizaţie economia nu avansează, ci doar prin nesimţire crasă?!

Deci de aia sunt peste tot coji de seminţe, rahaţi de câini, pet-uri, dar şi scuipaţi şi muci? Ca să meargă bine economia?! Bă, ej nebun? Să mă întorc repede la facultate până nu-mi expiră diploma, ca să le explic tuturor de la lectori universitari, la decani şi chiar prorectori că nu ne-au învăţat nimic în toţi anii de studiu şi mi-am tocit coatele de pomană. Căci aşa, băi, se stimulează economia! Tocând sămânţă în faţa blocului, seara pe bancă.


12 Responses to “Ia sămânţa, neamule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.