Suricata în acţiune!

Ia sămânţa, neamule!

Acest articol a fost citit de 2666ori


Sursa foto

Mi-a luat ceva timp să înţeleg mai bine de ce personajul blocureştean aştepta cu atâta nerăbdare venirea primăverii. De fapt, nu mi-a luat prea mult timp, am minţit. Am observat de fapt motivul în prima zi mai senină.

Există o specie de cercopiteci (dar de ce să jignim maimuţele…), de măgari (dar, parcă nici măgarii nu merită jigniţi), ok, atunci de blocureşteni (aşa-i mai bine) care au un sigur scop în viaţă vara! Să toace sămânţă la banca din faţa blocului.

Cum campania banca-niada a fost demarată acum circa 2 ani (parcă aşa îmi aduc eu aminte), de n-ai loc să mergi pe stradă din pricina miilor de bănci plantate din metru în metru, blocureşteanul nostru s-a simţit, pare-mi-se, încurajat să toace şi mai multă sămânţă. Că de acum are şi loc mai mult unde să şadă. Nu de alta, dar e obositor să spargi sămânţă stând în picioare, nu?

Nu îmi dau seama cum supravieţuieşte specia asta iarna, pentru că am impresia că dacă aş intra în casa lor pe perioada iernii, aş da peste munţi de coji de seminţe. Cam aşa cum stau porcuşorii de guineea şi hamsterii în talaş la ei in borcan. Că mare diferenţă între borcanul unui hamster şi apartamentele blocureştenilor nu este.

Întocmai ca în povestea Fraţilor Grimm, aşa cum Gretel lăsa în urma ei firimituri de pâine pe jos, ca să ştie unde să se întoarcă, aşa cred că procedează şi blocureştenii noştri nesimţiţi (ai, da’, ce-ţi veni să le lezezi sentimentele lor nobile), lăsând un covor de sămânţă de floare pe jos, ca să ştie unde să se întoarcă şi în ziua următoare.

N-ai să vezi că umplu măcar coşul de gunoi care zace nebăgat în seama lângă fiecare din miile de bănci plantate. Nu, n-ai să vezi. Pai cum? Dacă avem firmă de curăţat stradal, noi de ce am ţine în jurul nostru curat? Păi, nu? Că dacă cineva tot curăţă strada din banii noştri, noi de ce să nu fim nişte porci şi vaci? (iar jignesc nişte animale nevinovate…). Oare tocătorii ăştia de sămânţă consideră undeva în sinea lor că mulţumită lor merge economia? Pentru că ei dau de lucru muncitorului de la salubritate?! Oare asta o fi în capul taurinei? Ca şi cum, prin civilizaţie economia nu avansează, ci doar prin nesimţire crasă?!

Deci de aia sunt peste tot coji de seminţe, rahaţi de câini, pet-uri, dar şi scuipaţi şi muci? Ca să meargă bine economia?! Bă, ej nebun? Să mă întorc repede la facultate până nu-mi expiră diploma, ca să le explic tuturor de la lectori universitari, la decani şi chiar prorectori că nu ne-au învăţat nimic în toţi anii de studiu şi mi-am tocit coatele de pomană. Căci aşa, băi, se stimulează economia! Tocând sămânţă în faţa blocului, seara pe bancă.


12 Responses to “Ia sămânţa, neamule!

 1. :)) mor de ris!!
  cita sincronizare tematica! :)) :))

  • Gabitelu

   :))))))))) am vazut, dar era scris de mult:)))) si am zis.. ca la cat de frumoasa e vremea azi [cel putin la noi] TREBUIE sa ii dau publish:)))

 2. ioana

  Gabitelule,te astept la o saminta,sa nu uiti berea:)

 3. Ioano, ce rea esti 🙂

  • Gabitelu

   :)) Dar de ce? ca merge cu bere. Avem insa 2 optiuni: ori facem curat dupa ce spargem, ori banca sa fie o banca cu bani 😀 Iar atunci cred ca voi simti o mare placere sa le fac mizerie :)))

 4. Eu imi amintesc cu nostalgie de serile in care se clontaneau seminte in fata blocului la noi. Locuiam intr-un orasel mic, era multa zona verde. Labanci era pietris si de obicei seara se punea o chestie de-aia de plastic, care-apoi se rula si se scutura. Mai erau seminte prin pietris dar nu deranjant de multe

  Oricum, in alte state nu se consuma atatea seminte de floare 🙂 Dar fiecare are buba lui…..

  • Gabitelu

   pai, una e sa socializezi curat, si alta murdar… Voi erati curati 🙂

 5. Uite ca la asta nu m-am gandit… deci pentru economie trebuie sa calc eu pe covoarele de coji de samanta din fata scarii?

  • Gabitelu

   da, asta e chintesenta lucrurilor. Adica samanta lucrurile 😛

 6. Nici eu nu am suficiente a-uri sa spun cat de maaaaare e problema semintarilor. Am combatut si eu aici http://www.burcescu.ro/2012/03/29/antisemintiada/
  Poate facem o asociatie 🙂

  • Gabitelu

   asociatia antisemintarii? :))) Ar fi o idee.
   Nu ma irita atat de mult spartul in sine, ci gunoiul.
   Nu mai zic ca nici dentistii nu recomanda.. dar, fie, hai sa accept ca isi fac rau singuri, dar atata gunoi… pfuai!

   • Cred ca suntem pierduti. Alaltaieri eram cu fi-miu in parc unde doua doamne distinse isi urmareau odraslele crantanind seminte si scuipand manelistic pe jos. Caracatita semintiadei s-a extins. Scapa cine poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *