Suricata în acţiune!

Impresii de peste weekend

Acest articol a fost citit de 2672ori


Sursa foto

Rar mai vezi asa un weekend plin de evenimente. Cel putin am avut ce asculta la stiri.

Despre participarea trupei Mandinga la Eurovision cred ca s-au spus multe, sau nu. Eu n-aveam pretentii de niciun fel la adresa lor, decat sa aiba o prestatie “curata”. Piesa e mediocra, ei sunt mediocri, sa fim sinceri. Daca ar fi castigat ceva, atunci m-as fi mirat. Tin doar sa precizez ca ascultand cu ale mele doua urechiuse, am auzit cum a scartait vocea Elenei in anumite locuri. Ca si cand avea prea multe versuri de interpretat si prea multe modulatii de facut cu vocea. Iar eu ii transmit doar atat: Draga Elena, daca tu gresesti si iti scapa vocea la o piesa atat de simpluta si prostuta, atunci nu stiu cum se vede viitorul prin ochii tai. Cam rusinos, banuiesc doar.

Cum sa gresesti, bai nene, la Zaleila?! Ai mai si cantat-o de miliarde de ori pana acum si nici nu e nimic de capul ei. Trebuie sa te intreb: pe bune?!

Despre mult prea propovaduitul meci al lui Bute, iar n-am mai nimic de zis. Pentru ca spune lumea ca l-ar fi “vandut” si ca s-ar fi inteles sa il piarda. Scopul? Ca sa castige mai multi bani. Adica, vasazica e doar o chestiune financiara. Si uite asa, sportul nu mai e ce-a fost. Eu nu pot sa fiu nici suparata pe el, nici trista, nici nimic. Ma cuprinde o indiferenta crasa. Pentru ca e viata lui, meseria lui, iar daca el asa o fi gandit-o si e adevarat, treaba lui. Cand a fost bun si ne-a dus faima in lume a fost bine si l-am ridicat in slavi, acuma eu prefer sa tac decat sa arunc cu rahat. Ar fi prea usor. Asa imi pare.

Am auzit prea putine la stiri despre evolutiile baietilor la campionatul european de gimnastica. Pacat. Pentru ca astia chiar muncesc si iau medalii. Am luat aur la sarituri, argint la sol si bronz pe echipe. N-am auzit sa isi raceasca gura cineva pentru romanii astia, mai mult decat si-au racit-o pentru meciul pierdut de Bute. Ca vorba aia “cine mai sunt si astia?!”. Ce pacat ca nu e macar fotbal, nu?

Vineri seara m-a prins ploaia torentiala fix in oras. La 10 minute de casa. Cu ce sa fi mers? Cu taxiul, cu autobuzul?! Pe jos. Si fara umbrela. Altfel cum? Alea 10 minute de mers normal pe vreme normala s-au transformat in plimbare cu barca. De fapt barcile erau pantofii mei. Ce piele, domne, mai conta? Desculta sa fi mers, cred ca imi era mai bine. Udata pana la piele si vazand imagini cu apa siroind mai ceva ca la Niagara la metrou si pe bulevarde (da, bre, bulevarde) in capitala (da, bre, capitala), ma mai chinuie un gand sa il adresez actualului primar, viitorilor primari, actualilor candidati si tuturor celor care nu se simt, domne, cu musca pe caciula: ocupati-va, hahalerelor, odata in vecii vecilor de canalizarea asta invechita! Iata o idee pentru actuala campanie electorala, dar si o sugestie pentru mintile voastre intrate la apa! Huo!

Apropo de idei. De cand au bagat astia pe TV reportaj ca in zona Vacaresti s-a format un mic ecosistem asemanator Deltei Dunarii, cu o fauna extraordinara, acum toata lumea vrea sa o protejeze. Nu zic ca e rau, dar imi pare haios ca brusc a furat ideea si vad ca a inceput sa faca cu ea propaganda politica si un partid.. nu zic care. Bravo asa, promiteti ca faceti Vacarestiul cel mai mare parc din Bucuresti. Aham. S-o vad si p-asta. Am impresia ca voi nici cand mintiti nu va faceti bine temele si n-aveti idei, ca prea v-ati bagat pe tema asta DUPA ce a aparut in presa. Tot asa cum brusc s-au sesizat toti ca ar cam trebui sa scapam de cainii comunitari, dupa ce a venit unul cu promisiunea, tot asa este asaltata si ideea parcului de la Vacaresti. Ma rog, viitorului parc, posibilului parc sau.. mai vedem.

Campania asta electorala nu imi pare mai diferita de modul in care isi fac elevii dezinteresati temele la scoala: subiectele si le fura unii de la altii, copiaza din surse neverificate, gen internet sau wikipedia, predau tema cu putin inainte de termenul limita, dar se asteapta la note cat mai mari. Iar la final, la absolvire cand deabia vor promova, vor da vina pe profesori (cetateni, guvernarile anterioare, legislatie blabla) ca li s-au pus bete in roate. Cumva, totusi, multi se trezesc cu o diploma in brate. Luata pe.. drept, nu?


5 Responses to “Impresii de peste weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.