Suricata în acţiune!

Conditii de detentie

Acest articol a fost citit de 15432ori


Sursa foto

Cumva asa usor ma cuprinde o emotie pozitiva cand aud ca vin condamnarile una dupa alta. Alaltaieri Bombonel, ieri Vantu, si poate maine-poimaine si Huidu, ca lumea a cam uitat de el, chiar daca el n-a facut politica.

Desi cumva parca ni se arunca cu praf in ochi, pentru ca primii doi au primit pedepse minore fata de cat am putea simti sa fie normal pentru grozaviile facute, ceea ce-mi aduce aminte de cazul Al Capone, care era vinovat de multe altele, dar a fost incarcerat pentru altceva, doar ca sa fie bagat cumva la mititica.

Acuma, desi Huidu, ca aminteam si de el, nu este om politic, l-am bagat in oala pentru ca vorbim de justitie aici, nu neaparat de incadrarea figurii publice. Caci, chiar daca si eu am fost fan al lui, consider ca ce e corect, sa fie corect si ma dau un pas in spate sa isi spuna justitia cuvantul (daca are unul si nu i se baga pumnul in gura). La fel cum mi s-ar fi parut normal sa procedeze si fanii lui Adrian Nastase (fanii=PSD-istii). Sa faca un pas in spate cand justitia si-a spus cuvantul. Ca nu e usa de biserica, oameni buni, nu uitati asta! Nu vreau s-o mierleasca inainte sa intre la puscarie, dar sa intre. Pentru ca ce-i corect e corect.

Insa, ieri cand Sorin Ovidiu Vantu, mare infirm al tarii, se prezenta la arest, imi auzeau urechile cum povestea reporterul ca staful sau s-a agitat sa ii creeze toate conditiile de detentie: baxuri cu apa, dar si multe DVD-uri cu filme. Ca sa nu se plictiseasca omul. Imi imaginez ca dupa ce o petrece anul asta la racoare, o sa iasa de acolo critic de film.

Si nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ce alt neispravit mai este ingrijit in felul asta cand intra la inchisoare. Caci incep sa cred ca inchisoarea si arestul la domiciliu nu sunt prea diferite in cazul unuia ca SOV, nu? Nu m-as mira sa manance chiar caviar si sa bea sampanie in timp ce, probabil, va continua sa dea directive din puscarie ca sa isi aranjeze afacerile, sub acoperirea ca ar fi arestat. Daca nici asta nu e o mare pacaleala, nu stiu care mai e.

Ma gandesc sa fur si eu o gaina cand ma mai duc pe la tara si sa ma las prinsa, ca sa vad ce conditii primesc eu, o neica nimeni, pentru fapta savarsita. Primesc 8 luni ca Nastase, sau 1 an ca SOV?! Ce ziceti? Eu cred ca mai mult. In plus, adios filme pe DVD sau caviar intins pe paine frantuzeasca si alungat de pe gatlej cu o vodka fina. Incep sa cred ca adevarata inchisoare e in afara ei si nu inauntru. Pentru ca imi este din ce in ce mai clar ca nu joc in echipa castigatoare.


6 Responses to “Conditii de detentie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.