Suricata în acţiune!

Viitoare responsabilitati sau nu

Acest articol a fost citit de 2540ori


Sursa foto

Banuiesc ca se intampla acelasi proces in majoritatea cazurilor: cand apare un copil in viata omului, il responsabilizeaza sau macar il determina pe om sa fie mai atent, mai precaut si mai interesat.

Dar nu asta am vazut azi pe strada cand o femeie “foarte” gravida s-a grabit sa taie bulevardul pe rosu, desi veneau zeci de masini scapate de la semaforul anterior, care mai aveau si viteza, ca de, drumul lat, drept, asftaltul era bun si fara gropi. N-aveau alea 50 km/h, cum e legal in oras, dar nici gravida mult minte sa alerge sa treaca dincolo, mai ales ca imediat ce a reusit sa treaca, s-a facut verde pentru pietoni. Nu, ea n-avea cum sa mai astepte. Poate ca-i venea sorocul… Evident ca nu. Apai, daca nici faptul ca ai un copil in pantece nu te mai responsabilizeaza, cel putin pentru integritatea ta fizica, atunci nu stiu ce ar putea sa o faca. Ok, sa o mai pasuiesc un pic, ca poate ii vine mintea la cap dupa ce naste, daca mai apuca… pentru ca la cum traverseaza ea strada, isi scade sansele in mod sensibil.

Bineinteles, am vazut si oameni cu copii de mana care tot asa trec strada. Educativ. Foarte educativ. Poate ar trebui sa accept ca sunt eu perimata si poate ca asa este normal.. in zilele noastre. Totul este pe repede inainte, si parca semaforul ala nu se mai face naibii odata verde! Luar-ar naibii sa-l ia de semafor! Un parlit! Ca nici becul nu-i merge! Las’ ca trec eu cum stiu si mai invata si asta micu’ ceva!

Tot asa, mai sunt si alti pietoni, iar uneori babe si mosi care deabia se pot târî, capata puteri uimitoare cand prind un culoar de trecere peste strada, de zici ca-s la maraton. Brusc, nu se mai misca molcom, nu mai sunt operati, nu-i mai doare nimic, nu mai au nicio deficienta de niciun fel si alearga de parca se sfarseste pamantul. N-au domne, nicio treaba. Ba da, de fapt de multe ori treaba lor este sa prinda tramvaiul. Atat.

Pentru ca in viata, ca si la semafor, trebuie sa te strecori daca vrei sa ajungi undeva, cineva etc… Ma rog, sau sa nu mai ajungi. Dar nimeni nu se mai gandeste si la asta ca pentru 2 secunde in plus, poti sa pierzi ani. Un schimb corect, nu? Ca la ruleta, sau ca in jocurile alea cand incerci sa treci oaia pe partea cealalata a autostrazii. Iar asta imi aduce aminte si de intrebarea americanilor “why did the chicken cross the road” (de ce a traversat puiul strada). Probabil ca sa ajunga.. road kill.


4 Responses to “Viitoare responsabilitati sau nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.