Suricata în acţiune!

Multumiri pentru medaliile olimpice

Acest articol a fost citit de 2990ori


Sursa foto

Nu stiu cum se face, dar niste omuleti din tara asta au reusit sa arunce cu rahat intr-un sportiv roman care a reusit sa castige o medalie olimpica. Pentru ca se pare ca atunci cand un sportiv aduce onoare tarii, noi trebuie sa aruncam cu rahat in el. O fi psihologie inversa?! Probabil ca deja nu mai este niciun secret ca Mircea Badea si Victor Ciutacu (sa le stie lumea numele) au aruncat cu gunoaie in prima medaliata romanca de la Jocurile Olimpice, Alina Dumitru, castigatoarea medaliei de argint la judo. Adica, vasazica, locul doi in lume la categoria ei! Cum ar veni, VICE-campioana!

Imi este cu neputinta sa inteleg cum de alte tari nici in visurile lor cele mai salbatice nu reusesc sa SPERE macar la o medalie, iar cineva din tara noastra, in loc sa ii pupe talpile unui MEDALIAT la Olimpiada (Olimpiada, bai fratilor! nu miuta din curtea scolii! ci competitia suprema in sport!), ajunge cumva sa inventeze un nod in papura si sa dea cu rahaturi in el.

Pe motiv ca nu si-a facut timp amarata asta (ca sa fiu in ton cu “declaratiile” acestor doi lingai) sa se duca la vot. Pentru ca nu si-ar fi exercitat dreptul (deci, nu obligatia) sa voteze.

Voi chiar credeti, dragii mei limitati.. politic, ca un om care aproape reuseste sa isi pastreze medalia de aur, deci un sportiv care detinea en-titre titlul olimpic, ajungand si de data asta pana in finala, se mai gandeste la vot, de parca la asta ii statea ei mintea?! Credeti voi ca intre doua incalziri si aplicarea a trei procedee, se opreste Alina noastra si-si zice “baga-mi-as! sa ma duc sa votez la referendum!”? Serios? Eu nu cred.

Nu o apar, dar nici nu o acuz ca n-a votat. E o optiune personala. Iar ce face ea nu incalca cu nimic constitutia (ca tot e la moda zilele astea). Insa de aici pana la a-i aduce jigniri, este un pas fenomenal de mare. Este pana la urma decizia ei sa nu voteze! Dar “puterea” unor conationali de a arunca cu lucruri urate intr-un om care aduce mandrie tarii, mandrie care nu stiu sa fi adus niciunul dintre cei doi sus-numiti, mi se pare ca depaseste nu numai limitele bunului simt (ca de obraz nici nu mai vorbesc), ci chiar si limitele logicii.

Dupa mine, atunci cand acesti doi jignitori de profesie or ajunge sa faca si ei ceva notabil pentru tara asta, si nu doar sa latre, atunci ar trebui sa considere ca ii pot ajunge cu ceva la nas Alinei Dumitru si vor putea ridica macar ochii asupra ei sa ii zica saru’mana. La care ea, va raspunde evident cu “ba, sa va rup eu mana!”.

Noi sa fim sanatosi!


11 Responses to “Multumiri pentru medaliile olimpice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.