Suricata în acţiune!

Când te uiţi cum îţi ard banii

Acest articol a fost citit de 1207ori


foto – captura RTV

Sunt dezamăgită, dar deloc surprinsă, de incendiul din Popeşti-Leordeni din ansamblul rezidenţial Confort City ridicat de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

După ce că au cheltuit averi să se mute în case noi, locuitorii mult-prea-râvnitului ansamblu rezidenţial au rămas acum cu ochii în soare. Cât o mai ţine soarele ăsta, căci urmează iarna peste poate chiar o lună.

Să dai o căruţă de bani pe un apartament nou, ca apoi el să-ţi ardă ca o şură de paie în nici 5 ani (sau câţi or fi fost) de când te-ai mutat, mi se pare un coşmar viu!

Aţi văzut imaginile cu clădirea incendiată?! Parcă era construită din carton. Oare “parcă”?! Oare un bloc ceauşist arde la fel? Dacă faci un castel din cărţi de joc şi arunci un chibrit, o să ardă în acelaşi stil.

I-am auzit pe locatari că spuneau că destul de des le pică curentul. E normal?! Era bloc nou, nu?! Eu ce pretenţii să mai am în ceauşismul meu vechi de 40 de ani?!

La o tragedie din asta realizezi, respectiv, îţi pui următoarele întrebări:
– cât de responsabil sunt făcute locuinţele ridicate în ultimii 15 ani?
– ce materiale au fost folosite?!
– s-au respectat avizele / au avize de construcţie?!
– e mai trainic un bloc pre sau post decembrist?!
– care pică primul în cazul unui cutremur (excluzând blocurile cu bulină)?
– chiar merită preţurile astea piperate un apartament în Bucureşti?! Fie el nou sau vechi?
– stiţi pe ce aţi dat banii?!
– au oare mai multe şi mai dese probleme administrative (stricăciuni) blocurile noi?!
– am măcar asigurarea obligatorie încheiată?!
Dar, şi:
– sunt pregătiţi şi echipaţi pompierii să intervină în cazul unui incendiu într-o locaţie nouă de genul noilor complexe rezidenţiale care au majoritatea peste 10 etaje (cât are un bloc clasic)?

Vei realiza în final cât de supraapreciată este piaţa imobiliară din Bucureşti, dar şi din restul ţării. Auzeam de curând rezultatele unui studiu care spunea ca preţurilor locuinţelor au scăzut moderat (! moderat, atenţie, adică în jur de 2%) în cele mai mari oraşe ale ţării în ultimul an, însă deabia s-au clintit în Bucureşti. Se pare că bucureştenii în continuare ţin la preţ. Aici e miezul acţiunii, băi nene! Bă, ej nebun?! Să mă iertaţi, dar prea suntem cu nasul pe sus şi complet desprinşi de realitate! Acum vedeti şi voi ce valoare reală are un apartament într-un bloc nou! Nu se merită investiţia! Sunt nişte jafuri! La propriu! Hoţie! Preţurile astea sunt umflate şi departe de adevăr!

Nu vrea să îmi imaginez ce simte un locatar de acolo. Nu vrea să îl acuz de prostie că şi-a cumpărat o casă nouă, căci oricine îşi doreşte asta. Văd doar disperare şi groază când te uiţi la casa ta care arde! Ceva mai îngrozitor de atât e să-ţi moară cineva…

Nu vreau să închei şi să ratez ocazia să îmi menţin dezaprobarea legată de primarul nou ales, Robert Negoiţă. Aşa, tată, acum vedeţi şi voi cum a făcut omul avere şi ce gospodar iscusit este. Sper că doarme liniştit primarul nostru, proprietarul complexului rezidenţial. E totusi futil să zic acum “am avut dreptate” că nu trebuia ştampilat la ultimele alegeri locale. Mai trebuie să aştept 4 ani ca să îmi revendic dreptatea. Permite-ţi-mi, vă rog, un zâmbet trist. 🙁


5 Responses to “Când te uiţi cum îţi ard banii

 1. Hapi

  Stiu cum se construieste la noi. Si stii care-i marea problema? Ca omul se uita la pret si la metri patrati, pe majoritatea ii doare-n fund sa ma scuzi – de ce materiale ai folosit. Sunt ca purceii cu casa din paie si aia din caramida
  Adica eu ca firma- daca construiesc mai scump si mai trainic sunt luata de fraiera- ca vis a vis e o casa (fara fundatie, e drept si fara drenaje) ce arata bine si e mai ieftina. Cat e de rezistenta? Maaama, n-am auzit intrebarea asta in Romania 🙂

  • Gabitelu

   E trist rau ce se intampla si mare jale o sa fie in tarisoara asta la urmatorul cutremur… E doar o chestiune de timp. Sa vezi atunci cate guri spurcate or sa injure “dezvoltatorii”. Apropo, dezvoltatori de ce anume? ce dezvolta ei? O sa fie vai si amar de sufletelul nostru… Jale, iti zic!

 2. nu stiu dacda tin la pret sau nu sunt bani de nici o parte. La mine in cartier cunosc personal oameni care stau 3 generatii in acelasi apartament!

  • Gabitelu

   si eu cunosc. Incepem sa semanam cu personajele din telenovelele sud americane, numai acolo abuela sta cu nepotii in aceeasi casa. Daca cererea ar fi mai scazuta, si oferta s-ar mai tempera, implicit pretul ar scadea (economie de-a 11-a) dar e greu sa nu soliciti casa cand exista nevoie, doar ca sa scazi preturile 🙁

 3. Pingback: Prea mare înghesuiala la… înghesuială | Găbiţelu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *