Suricata în acţiune!

Prea mare înghesuiala la… înghesuială

Acest articol a fost citit de 1496ori

Domne dragă, când credeai că le-ai auzit pe toate, iată că-ţi mai sfredeleşte urechile încă una, cum zicea şi Tibi. Ţiganii noştri dragi care nu se ascund după cuvântul rrom (cu doi r) pentru că se consideră ţigani adevăraţi, au venit cu o propunere care o să facă bine ţării. Nu?

Ei bine, nu.

Deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun (vreau să văd şi alte ţări cu deputaţi ţigani.. ia, chiar?!) au venit cu propunerea ca cei care au pedepse cu privare de libertate, adică sunt la închisoare/ la mititica/ la răcoare/ la pârnaie/ la puşcărie/ după gratii/ la înghesuială etc, cu pedepse sub 6 ani, deci toţi ăştia să fie.. cum credeţi voi, ei bine, graţiaţi. Adică, să li se ierte lor toate păcatele, cu voie sau fără de voie. Aşa cum zice şi popa. Mă rog, popa o zice la pomeni, eu o zic acum, pentru că propunerea deputaţilor nostri doi ar însemna pomana ţărişoarei ăsteia. Încă o înmormântare şi asta. Amin, zic eu.

Ştiu, ei n-au vrut ca această propunere să sune aşa de rău. Nu? Că nici nu sună aşa de rău. Nici nu sună rău să scoţi afară din puşcării oameni care au fost condamnaţi prin lege pentru diverse încălcări, unele chiar grave, iar unele chiar cu violenţă. Pentru că de ce n-ar fi ok să lăsăm puşcăriaşi în libertate?! Cum, nu-i ok?

La cum sună propunerea lor, ar însemna că oricine poate să încalce orice din lege, atâta timp cât pedeapsa este sub 6 ani. Nu? Şi cum fac asta? Păi, dacă sunt băiat deştept, iau codul penal şi mă uit:
– Furt 5 ani, merge. Mă duc şi fur şi stau liniştit.
– Corupţie 3 ani, merge. Liber la corupţie.
– Înşelătorie, 4 ani, merge. Liber la înşelătorie.
– Accident cu vătămare de persoane 2 ani, merge. Pot să merg pe şosele cu o mare durere în c*r.
şi altele. Exemplele sunt fictive, pentru că nu cunosc codul penal. Era doar un exerciţiu de imaginaţie.

Ceea ce vreau să spun este: imaginaţi-vă că există foarte multe infracţiuni care sunt pedepsite sub 6 ani de închisoare. Unele care afectează o persoană, altele care afectează un grup de persoane. De la accidente auto, la mari şmecheri care au furat banii a sute de oameni. Cu un avocat bun şi cu o justiţie slabă aşa cum avem noi în ţara asta, şi de multe ori coruptă şi influenţabilă, pedepsele sunt chiar ŞI mai mici.

V-aţi dori să îi ştiţi pe toţi ăştia liberi şi că nu plătesc în vreun fel pentru faptele comise?!
V-aţi dori să ştiţi că şi ei sunt la fel de liberi ca şi voi să circule nestingherit printre voi?
V-aţi simţi în siguranţă voi, familia, copiii voştri, ştiind că oameni de genul ăsta, poate chiar un bătăuş, se afla la nici 10 metri distanţă de persoanele voastre dragi?!

Motivul pentru care deputaţii noştri au venit cu propunerea asta este ca închisorile sunt supraaglomerate. Dragii mei deputaţi, aflaţi ca mie (şi nu sunt singura) mi se rupe în paişpe că infractorii n-au condiţii în puşcării! Şi în niciun caz soluţia nu este să îi eliberăm!

Voi credeţi că noi ăştia liberi şi ne-infractori avem cu toţii condiţii de trai?! Avem cu toţii 3 mese pe zi?! Suntem cu toţii păziţi cum sunt puşcăriaşii zi de zi?! Credeţi că toţi trăim lejer si neaglomerat?! Da, chiar aşa. A punctat bine Rata spunând că sunt şi 3 generaţii care trăiesc în acelaşi apartament. Vi se pare ăsta Confort (aluzie la numele complexului rezidenţial care a ars zilele trecute…)?!

De ce să-mi fac griji legate de condiţiile de trai ale puşcăriaşilor, când sunt oameni liberi care au mai puţin decât ei?!

Şi chiar credeţi că ELIBERAREA lor e soluţia?! Nu zic că n-ar trebui găsită o soluţie, dar, băi oamenilor, chiar eliberarea?!?! Zău?! Bă, ej nebun!

Este o coincidenţă nefericită (sau poate nu e coincidenţă) că nişte ţigani vin cu propunerea asta. Nu vi se pare? V-am mai zis că nu am nimic cu ţiganii, atâta timp cât se comportă şi ei ca oamenii. Când nu se comportă ca oamenii, am ceva, la fel cum am ceva cu oricine care nu se comportă ca omul. Spuneam de curând că într-o zi chiar o să îmi expun părerea despre ţigani. Însă, la reputaţia acestei etnii, mi se pare ironică sursa propunerii legislative. Ca şi când nu puteam să fim mai penibili.

Trebuie menţionat că propunerea legislativă a fost discutată şi aprobată în sânul partidului, adică alianţa USL. Să mă repet că: nu puteam să fim mai penibili?! Sper să urcaţi în sondaje, băieţi, sper. Ca să văd şi eu câţi proşti sunt în ţara asta. Să ştiu şi eu o cifră clară şi cine vă susţine. Propunerea asta legislativă vă ajută grozav în campania electorală. Mai ales că ea vine în sprijinul infractorilor şi nu al cetăţeanului cinstit. Bravo! Oare ce alte metode o să mai găsiţi ca să vă tăiaţi craca singuri de sub picioare?! Sunteţi o sursă inepuizabilă de jenă.

Cu toate că ei propun ca “Cei care au săvârşit infracţiuni contra siguranţei statului, infracţiuni de omor, vătămare corporală gravă, loviri sau lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate în mod ilegal, viol, act sexual cu un minor, perversiune sexuală, incest, tâlhărie, înşelăciune, delapidare, ultraj, tortură, evadare, falsificarea de monede, trafic de stupediante, proxenetism nu beneficiază de prevederile acestui proiect de lege” (sursa Mediafax), nu pot să fiu de acord în ruptul capului cu aşa ceva.

Ai greşit, plăteşti. Punct! Sau, nu mai plăteşti pentru că au greşit prea mulţi şi ne-am supraaglomerat?! Serios?! Cum vine asta? Unde-i lege E tocmeală?!


4 Responses to “Prea mare înghesuiala la… înghesuială

 1. pai eu am inteles treaba asta referitor la cei care sunt acum prin puscarii, nu la modul ca poti sa faci respectivele infractiuni “la liber”. Oricum, iti dai seama ce corp electoral important va iesi din puscarii?

  • Gabitelu

   da, asa e. Trebuie sa intri ca sa iesi. Dar daca o comiti si e sub 6 ani, iesi linistit, nu? Eu asa am inteles. Deci, cam e la liber.

 2. Hapi

  Pe mine alta chestiune ma derajeaza oarecum
  Am ramas uimita cand am vazut ce oameni isi promoveaza unele partide pe liste pentru a-i trimite la Bucuresti sa ne “legisleze”
  Nu-mi vine sa cred
  pai e un tip pe un anumit sector din Cluj care in afara de faptul ca e un prostituat local la propriu si la figurat, in afara de faptul ca apare la TV (tot local) cu stupizenii si scandaluri, in afara de faptul ca bea mult si merge in cluburi….nu-i nimic de capul lui. Ei bine, asta o sa fie deputat din partea PNL. Rahat pe bat
  Vorbeste prost, se exprima aiurea, nu are studii in vreun domeniu…deci chiar nu inteleg. Cum poti sa trimiti astfel de oameni safaca legi in Romania?
  Pai macar sa-i scoata pe astia din puscarii ca au experienta si poate ca au agonisit destul si le ajunge. Sa-i scoata si sa-i trimita inapoi la putere.

  • Gabitelu

   🙂 hm, cunosc, e un zambet amar, pentru ca primarul sectorului meu, Robert Negoita (care, fie vorba intre noi, a candidat la sectorul asta si nu la altul pentru ca are acelasi nume de familie cu fostul primar…. deci, un pic de confuzie si putin furtisag daca iese, nu strica), deci, acest dom’ primar a fost implicat intr-un scandal de proxenetism si prostitutie. 🙂 Nu-i sublima treaba? Nici nu conteaza cand s-a intamplat asta. Conteaza doar ca a existat macar banuiala! ca asa ceva a planat asupra numelui sau. In state civilizate ar exista retrageri din viata publica si demisii de onoare. Vezi la noi asa ceva… haha.. Astia sunt oamenii care au grija de noi, fie ca de oras sau de tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *