Suricata în acţiune!

(Chi)X Factor – sezonul 2

Acest articol a fost citit de 1672ori

Am oscilat între dacă să vorbesc despre noul sezon X Factor sau să tac. Dar, mai jos se vede ce am ales 🙂 Căci, aseară chiar mi se umflase o venă pe tâmplă când am văzut cât de aberanţi au ajuns.

În primul rând, câteva asemănări cu sezonul trecut:
– fata din juriu antrenează echipele. Anul trecut a fost Paula Seling, anul ăsta e Delia Matache. Mişcarea a fost bună, căci fata are un tupeu care pe Seling n-ar fi caracterizat-o niciodată, are cunoştinţe muzicale, se dă mare cu ele, are sâni, are craci, fuste scurte etc. Element sexi, bifat. E de menţionat că Seling este mult prea finuţă pentru maimuţărerile pe care le implică un astfel de show, ea preferând să rămână o doamnă şi să se bazeze pe ceea ce stăpâneşte cel mai bine, adică vocea. Delia, în schimb, se mai dă la câte un băiat… la câte unul, altul. Mai pupă oamenii în stânga şi în dreapta, se zbenguie etc. Deci, un plus pentru show, nu neapărat un plus pentru posteritate. Dar, cu posteritatea nu se face audienţă.

– am o senzaţie de deja-vu. În continuare cei sub 25 de ani rămân preferaţi, iar trupele au din nou cele mai slabe evoluţii din show. Este greu să legi 2, 3 sau 4 voci din senin, din iarbă verde. Au recunoscut-o şi ei.

– mi se pare evident că se vor elimina pe rând câte unul din fiecare grupă. Ca să nu se strice echilibrul. Iar, deja-vu.

– în continuare am senzaţia de “făcătură’, şi anume că nu se votează real. În final, deşi publicul “votează”, votul final asupra cui pleacă revine tot juraţilor. Care, se ştie, fiecare o să voteze cu echipa lui. D’oh!

Iar acum să revin la aseară şi vena umflată din tâmplă.

Nu ştiu ideea cui a fost, dar se pare că X Factor a ajuns Surprize Surprize. Dintr-un show de muzică, s-a transformat într-un circ. Văd că încearcă să o dea pe latura personală şi încearcă să sape chestiuni intime despre concurenţi. Ca de exemplu, au pus o concurentă într-o ipostază penibilă si jenantă când i-au adus în platou tatăl natural cu care ea nu vorbea şi nici nu avea ce să vorbească. Se vedea clar că există resentimente între ei, iar cei doi prezentatori (matinalii Răzvan şi Dani) au tot insistat să o determine pe biata fată, pare-mi-se, să o înduplece să facă un soi de pace în văzul lumii, într-o chestiune extraordinar de personală, de dragul audienţei…. Sunt total dezgustată!!! Puteţi să fiţi mai penibili şi mai disperaţi după audienţă, dragi antenişti?

Vă reamintesc că este un show de muzică şi nu un show social. Un sincer: WTF?!

Măcar ăia de la ProTV cu Vocea României, ca să mai condimenteze lucrurile, au mizat pe bucătăria internă, şi anume gâlceava dintre antrenori. Voi v-aţi băgat în treburi personale cu care nu cred ca toţi concurenţii sunt de acord. Un fel de violare a intimităţii sub şantajul unui pretins concurs. Ca şi cum ei dacă au trecut de preselecţii, v-au dat permisiunea să le răscoliţi viaţa personală. Aşa ştiti voi să faceţi televiziune? Nu-i de mirare că vă bate ProTV-ul la fund din orice poziţie şi chiar cu filme în reluarea reluărilor.

Mă întreb dacă atuul vostru din acest sezon (Cheloo) nu cumva regretă că s-a băgat în horă cu voi. Eu aş putea băga mâna în foc că exact asta citesc pe faţa lui câteodată „wtf?! Ce caut eu aici?!” Ok, există factorul pecuniar, că dacă nu l-aţi fi plătit, nu s-ar fi uitat la voi. Probabil că tace şi înghite, dar cred că îşi jură în sinea lui că nu o să mai vrea niciodată să aibă a face cu voi.

Constat cu regret, chiar dacă nu aveam mari aşteptări, că anteniştii nu sunt în stare nici măcar să realizeze un show importat. Nici măcar când au reţeta în braţe si nici măcar în al doilea sezon, nu sunt în stare să se descurce. E ca şi când pe partea voastră de planetă, efectiv nu bate soarele, iar voi nu ştiţi ce e aia fotosinteză, şi sunteti toţi palizi, ca în Twilight (slavă Domnului că există eufemisme).

Cum de v-aţi permis aşa ceva? Unele “surprize” nu se fac. Dar îmi răcesc iar gura de pomană. Măcar de-ar citi un “avizat” ce spun eu aici. Sunt opinii larg răspândite, nu am descoperit eu nimic. Aţi ajuns pur şi simplu penibili. De fapt, tocmai când credeam că mai rău nu se poate, mi-aţi demonstrat că greşesc.


2 Responses to “(Chi)X Factor – sezonul 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.