Suricata în acţiune!

Mazăre de Constanţa, James Bond autohton

Acest articol a fost citit de 1263ori


Sursa foto: Observator de Constanta

Când l-am văzut ieri (DIN NOU) la ştiri pe Mazăre coborând în rapel ca James Bond la inaugurarea unui magazin, m-a lovit! Cred ca am avut o revelaţie! Mi-am dat seama că oricât nu-l pot suferi pe acest omuleţ (asta e, în viaţă mai am şi antipatii), trebuie să recunosc că este un produs de marketing excelent! Mi se pare că se comercializează atât de bine şi că este EFECTIV atât de omniprezent (te întorci la dreapta, hop Mazăre!, te întorci la stânga, hop Mazăre!), încât nu se poate să nu intre la un moment dat în cărţile de marketing peste câţiva ani, cel puţin. Eu mă aştept la asta cu siguranţă.

Să ajungă Radu Mazăre din Constanţa discutat de profesori şi studenţi la cursuri şi seminarii la facultate… Vă daţi seama? Să fie numit: Cazul Mazăre! Eu nu-l consider nicidecum un om inteligent, în sensul de citit, cu bun simţ, cumpătat şi alte chestii d-astea prea high class. Însă asta nu înseamnă că nu ştie să endorseze (englezismul naibii…) tot felul de evenimente, activităţi, branduri şi aşa mai departe. De parcă ar fi un banner ambulant omul ăsta!

Am sentimente amestecate, recunosc. Nu-l sufăr de niciun fel, însă efectiv nu mă pot abţine să nu îl admir pentru cât de tenace este în prostia lui :)))) (hai că asta nu mă aşteptam să scot pe gură). Nu mă pot abţine să nu îi admir toate aventurile, toate trăsnaile, toate aberaţiile, toată prezenţa lui dumnezeiască (că doar Dumnezeu este peste tot şi în toate) şi toată această sârguinţă cu care apare non-stop la televizor şi la orice eveniment din lumea asta! Adică, omul nu s-a mulţumit cu Constanţa şi Mamaia, omul s-a extins în Madagascar, Monte Carlo şi cine mai ştie unde.

Este un fel de păienjeniş care te irită groaznic, dar pe care trebuie să îl feliciţi pentru măiestria sa şi pentru puterea de a răzbate prin prostie (iar am scos o gogoaşă pe gură).

Mă uit şi îmi zic într-una: nu se poate aşa ceva! Bă, ej nebun?! Azi e un colonel nazist, alaltăieri a fost sultan, iar azi e însuşi James Bond. Hai, de-o dreacu’! (m-a izbit şi pe mine prostia şi limbajul academic.. păi, cum să nu te bâlbâi şi să nu caşti gura! că doar e Mazăre! Unicul! Irepetabilul! Magnificul MAZĂRE!!!!)

Absolut fantastic şi hipnotizant pe de o parte. Iar pe de altă parte, când deschide gura, mai că-ţi vine să îi suceşti faţa la spate (cum se zice în popor). Am un amic care cu siguranţă ar zice că merită executat ca pe vremea Inchiziţie… Mi-e să nu mă rup în două de cât de împărţită sunt în trăirile mele pentru Mazăre!

Deci, wow! Prostia poate aduce turişti pe litoral, poate face economia să meargă şi poate să ne ridice şi nouă nivelul de trai. Cine-a ştiut?! Îl iubesc şi îl urăsc pe omul ăsta deopotrivă! Fantastic… ce ţară! Ce lume! Ce oameni suntem…


2 Responses to “Mazăre de Constanţa, James Bond autohton

  1. Cornel Jipa

    Oare ce ne miram! Romanul agreaza indeosebi ce este sexy si/sau vulgar. Oare mass-media nu este plina de astfel de exemple? Vezi vreun articol cu elevii olimpici romani? Sau cu copii superdotati?
    Cat despre primarul cu nume de leguma caruia nu-i putem contesta si meritele, cei mai multi spun ca e un bun edil, el constituie un tip de om nou aparut dupa revolutie: NEOEXHIBITIONISTUL. O mare parte din asa-zisele VIP-uri tin sa-si etaleze viata plina de huzur si snobism pe tapetul public. Mereu citesc”Anamaria Prodan cheltuie 10 000 de euro lunar cu pregatirea copiilor” sau alte vesti d-astea stupide in hipervandutele tabloide.Nu degeaba acesti oameni, majoritatea dintre ei fara o pregatire sau o cultura necesara de bun-simt devin chiar idoli ai nilor generatii!

    • Gabitelu

      Poate am gresit, poate ca trebuia sa sugerez ca Domnul leguma sa intre in studiile antropologice viitoare! Este totusi de studiat serios problema, iar curentul neoexhibitionism (pariu ca membrii care sunt parte al acestui ‘cult’ au probleme cu pronuntia cuvantului…) poate ca nu trebuie ignorat. Cred ca ne va contura viitorul. Ne vom trezi la un moment dat ca din visare… total fara nicio idee despre lumea din jurul nostru. “cand s-au intamplat toate astea?!” :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *