Suricata în acţiune!

Cică ar trebui să “fac frumos” cu toată lumea

Acest articol a fost citit de 2743ori

tinkerbell_zana
Sursa foto: cartoonswalls.com

Mi s-a reproşat de câteva ori că nu sunt cel mai sociabil animal biped şi că nu sunt drăguţă cu toată lumea. Că cică ar trebui să “fac frumos” tuturor. Să fiu toată un zâmbet, să fiu amabilă, să port conversaţii plăcute cu toţi, să răspund tuturor, să fac favoruri, să umblu cu zahărul şi mierea după mine.

Dar eu sunt drăguţă, dragii mei! De ce aveţi voi (cei ce-mi reproşaţi) impresia că aş fi o pădureaţă? Nu, chiar nu sunt. Dar am şi eu standardele mele, v-am spus? Dacă există ceva ce ‘deranjează’ radarul meu, îl voi ocoli. Pentru că nu cred că trebuie să ‘fac frumos’ în faţa mitocanilor, prefăcuţilor, ingraţilor, nesimţiţilor şi altora care sub pretextul că “am avut o zi proastă” se pot comporta urât cu mine, iar eu trebuie să fiu o zână, fără măcar să primesc la schimb un “pardon”. Că cică să las de la mine. Apăi, cât să las? Că rămân toată ’lăsată’.

Hello? Ce-ar fi să vă plesnesc şi eu peste faţă când am o zi proastă, fără ca apoi să îmi cer scuze, sau să zic un amărât de “îmi pare rau”. La o adică, aş accepta şi un “fă proasto, am avut o zi naşpa, îmi cer scuze, n-am vrut să zic…blabla“.

Eu cred că aşa ceva este sub standardele mele personale.

Fiecare cu ale lui, dar eu de când mă ştiu am politica “m-ai călcat, am plecat”. N-o să zâmbesc frumos de dragul societăţii, că societatea nu-mi ţine de cald. E de multe ori doar un radio şanţ frumos împachetat, care nu ştie cum să te mai scoată noaptea în fundul gol, nepregătit, în stradă, ca să facă mişto de tine.

Iar timpul meu este prea preţios să mi-l cheltuiesc pe cine nu merită prefăcându-mă că “fac frumos”. Rămân totuşi o doamnă, să nu aveţi impresia că scot flăcări pe nas de câte ori sunt călcată pe coadă (eh, aş, uneori eşti o scorpie..).

Mda, deci, nu, n-am să fac frumos oricui doar pentru că conjunctura socială, grupul, sau alăturarea geografică ar trebui să îmi impună, cumva forţat, să fiu o zână. Nu sunt zână pentru oricine, da?

Dacă nici eu nu mă respect să aleg pe cine să tratez frumos şi să decid că merită atenţia mea, atunci nimeni n-o s-o facă.

Deci, ca să n-o mai lungim, îmi revendic dreptul de a NU “face frumos” celor care cândva din varii motive m-au călcat pe coadă, fără să îmi zică măcar un pardon (nici măcar scuze nu vreau musai!). Acolo, fără o mică INTENŢIE de a arăta o urmă de părere de rău, vă asigur că zâna din mine nu iese afară la joacă. Ok?

Şi acum plec la treburile mele importante de zână!


8 Responses to “Cică ar trebui să “fac frumos” cu toată lumea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.