Suricata în acţiune!

Ave Legea picnicului!

Acest articol a fost citit de 1980ori

Sper să trăiesc s-o văd şi p-asta. Că ies românii civilizat la grătar. Cică s-a aprobat deja legea “picnicului”, proiect al cărui nume oficial nu-l ştiu încă, cu 155 de voturi pro şi 10 abţineri. Mă mir un picuţ (de formă) că nu a fost nimeni împotrivă, dar şi de cei care s-au abţinut.

Ideea de bază a proiectului este că dacă nu eşti civilizat la picnic, plăteşti amendă. Asta include: unde faci picnicul, cum te comporţi, dacă este loc amenajat, dacă dai muzica tare, dar şi ceea ce mă doare pe mine mai mult, dacă laşi gunoaie în urmă. Nu de alta, dar umblă vorba că noi existăm pe Planetă doar pentru că Planeta nu ştia să-şi producă singură plastic. Iar noi o ajutăm cu împrăştierea de PET-uri peste tot…

Recunosc că îmi frec palmele în semn de satisfacţie la auzul unei asemenea veşti, şi deabia aştept să plouă cu amenzi! Pentru că trăiesc în continuare cu impresia că civilizaţia nu este o ţintă uşor de atins atunci când aştepţi ca neamul-prost sa se ‘simtă’ şi să vină de la el comportamentul civilizat. Ci trebuie să-l obligi, să-l constrângi, să-l forţezi, ce mai.

E, şi uite că vorbind tot de constrângeri, tot la rubrica ştiri, trebuie menţionată şi intenţia Poliţiei de a introduce în legislaţia rutieră prevederi de genul ridicării permisului de conducere în cazul neplăţii amenzilor de circulaţie. De data asta chiar îmi iau foc palmele de la atâta frecuş.

Aud ecouri de civilizaţie din viitor. Oare apuc şi eu vremurile alea?!


4 Responses to “Ave Legea picnicului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.