Suricata în acţiune!

Nara absurdului

Acest articol a fost citit de 1215ori

Suntem oameni civilizati. Imi place premisa. Imi place sa generalizez pana in filoanele absurdului. Asa ca voi presupune pret de 2 minute ca suntem cu tooootii niste fiinte supra civilizate care stiu sa se comporte si sa treaca cu gratie printre sicanele vietii fara sa scoata injective, sa se holbeze si sa faca gesturi nelalocul lor. Voi presupune ca suntem toti niste ladies si gentlemen-i.

Si mergi asa pe strada, ca un om civilizat si iti vezi de treaba ta (cum ar zice englezul „minding your own business”) si dai nas in nas cu unul care are cel mai mare nas din lume! Si ala tot om civilizat este (sa nu uitam premisele;). In situatia asta, cat de civilizat poti sa fii sa nu exprimi cu uimire „Mama, ce nanau are asta!!” sau varianta mai plastica „Catamai flasneta!”? Cat de mult te poti abtine? Si daca o spui, ai iesit din randul oamenilor civilizati? Adica, civilizatia se opreste la exprimarea unui adevar intr-o forma brutala dar corecta? Daca eu spun cuiva ca are un nas mare, nu mai sunt civilizata? Sau civilizat ramane cel care reuseste sa isi pastreze trairile pentru sine insusi?

Nu vorbesc de rautati, ca la o adica, asa a tras omul la sort lozul la intalnirea cu soarta. Si pe bilet scria „felicitari, ai primit un nas colosal!”. Pariu ca omul stie ce s-a intamplat cu el.

Si face omul asta un copil. Care tot cu nasul mare se naste. Mai face unul, tot asa. Mai face unul, tot asa. Pana cand in sfarsit ii reuseste si unul cu un nasuc mic si dragut (din greseala, iti zic). Pe modelul Beckham „facem copii pana ne iese si o fetita”. Numai ca pana la cel cu nasul mic, se suprapopuleaza planeta de oameni cu nasul mare. Care vor face si ei la randul lor alti copii, tot cu nasul mare, si tot asa. Pana o sa ajungem o planeta de nasosi si ne vom numi nu Terra ci Narra.

Atunci n-o sa mai fie util sa zici „il stii pe ala cu nasul mare?” ca vor avea cu totii nasul mare. Cei cu nasul mic vor fi o raritate si o pot chiar „incasa” daca nu raman civilizati si vor zice „Tulai, Doamne, ce barna!”.

Teoria absurdului s-a incheiat. Revin cu alte propuneri absurde in curand;)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.