Suricata în acţiune!

De ce nu avem loc in Europa

Acest articol a fost citit de 1652ori

Pentru ca nu distingem dreapta de stanga. La propriu, nu ca impartire politica. Nu intelegem sau nu ne intereseaza de ce este civilizat sa stationam pe dreapta pe scarile rulante si sa ii lasam pe cei care nu doresc sa stationeze, sa mearga pe partea stanga. 

Pentru ca atunci cand soseste in statie autobuzul, daca asteptam in statie, nu ne gandim sa lasam oamenii sa coboare, inainte sa urcam, ci dam navala, in schimb. DAR daca suntem noi cei care coboram, ne miram de cei care nu ne lasa sa coboram, desi suntem ca ei, “niste nesimtiti, domne”.

Pentru ca ni se pare o reactie de om sarac si o impertinenta sa cerem la pachet mancarea pe care nu o mai putem manca la restaurant.

Pentru ca ne vaitam ca exista gunoaie in jurul nostru pe strazi, desi tot noi, nu altii, le-au facut.

Pentru ca dupa fiecare revelion trebuie sa fie pline spitalele de victime ale petardelor. An de an, an de an.

Pentru ca inca n-am inteles ca excrementele catelului nostru nu dispar prin magie, ca in Envy, ci este necesar sa fie adunate. Da! Iata un concept revolutionar: fa curat dupa cainele tau!

Pentru ca nu suntem in stare sa luam o decizie cu privire la cainii vagabonzi. Pentru ca suntem de acord ca ne incomodeaza si sunt periculosi, dar nu facem nimic in privinta asta si inchidem ochii cand cineva este atacat, sau, mai grav, ucis de unul dintre ei.

Pentru ca atunci cand trebuie sa decidem orice, in orice imprejurare: la scoala, la serviciu, in Parlament sau la sedinta de bloc, intotdeauna ne vom certa ca niste babe si va iesi scandal! Nu cunoastem sensurile cuvintelor: dialog, compromis, consens, solutie.

Pentru ca noi inca ne mai cataram pe balustrada ca sa spalam geamul. Si pentru ca, prin asta, am mai gasit inca un motiv stupid pentru care se moare.

Pentru ca oricate proiecte marete vom construi (autostrazi, spitale sau muzee – vezi cazul muzeului Antipa) si oricati bani ne vom lauda ca au costat, intotdeauna se vor strica in primele zece minute de utilizare.

Pentru ca suntem rude cu spaga si ne tragem de sireturi cu coruptia.

Pentru ca nu putem sa ne stergem din comportament formatul cozilor. Dau iar exemplul Antipei, dar si cel al podului Basarab. Trebuie sa fim primii, sa ne inghesuim, sa asteptam!

Si.. o sa asteptam..


2 Responses to “De ce nu avem loc in Europa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.