Suricata în acţiune!

Anti-dietistul

Acest articol a fost citit de 1116ori


Sursa foto

Intr-o seara faceam cumparaturi. Si cum alergam eu printre rafturi, disperata sa nu uit nimic, il vad pe unul! Gogeamitea omul! (Tocmai cand crezi ca le-ai vazut pe toate, mai apare ceva.. MARE!)

Ce facea omul nostru? Era in fata lazilor frigorifice cu?.. Cu? Inghetata. Da, inghetata!

Era la telefon si spunea “au cu vanilie, cu caramel, cu ciocolata, cu migdale.. ” Si tot insira. Ma gandeam, dupa ce ca statea in drum, sau drumul in el, depinde cum privesti, precum Calea Victoriei, Podul Basarab etc, mai era si in fata lazilor frigorifice cu inghetata! Adica, omul nu se dezmintea! Iata de ce avea dimensiunile cu pricina! Deci “puteti uita”..

Il las in urma, imi vad de ale mele. Ma invart eu pe-acolo, ajung la casa sa platesc.

Il vad iar pe omul nostru, la casa de langa mine. Pune tot ce a cumparat in fata casieritei. Eh, ce cumparase el? 3 cutii de cate 2 kile fiecare cu inghetata, vreo 10 pungi mari de chipsuri si… suc vreo 5 sticle! Atat! (vorba unei prietene “si o rosie”)

Apoi zice “dati-mi cea mai mare punga pe care o aveti”. Casierita scoate o punga de rafie si ii spune “asta este cea mai mare”. Individul zice “ok, vreo 2-3 de-alea, cat e nevoie”. Casierita intreaba usor mirata “dar, stiti ca e 4 lei una”. Individul “asa, si? V-am intrebat eu de bani?”…

Cat tupeu! S-a uitat casierita ca proasta la el (poftim?!). Iar eu am simtit un moment de liniste in magazin, ca intr-un film western, dinainte ca pistolarii sa se impuste.

Dupa ce si-a impachetat toate caloriile a spus “buna ziua” foarte raspicat si a plecat.

Eu mi-am vazut de ale mele. Mi-am impachetat pungile cu de-ale gurii, apoi am plecat si eu. Ca sa dau IAR de el pe drum.

Mergea.. Doamne..[ochi dati peste cap].. ca un Hopa Mitica, leganandu-se de pe o parte pe alta. Ca si cand mersul era cel mai mare dusman al lui, iar gravitatia isi gasise inca o victima. Gafaia de mama focului cand am trecut pe langa el, iar asfaltul pocnea sub pasii lui. Din cand in cand ridica cate un brat cu tot cu sacosa si se stergea cu maneca. In contra lui mai era si o caldura nenorocita de vara de ora 6 seara.

Era el impotriva tuturor. Probabil, dupa parerea lui (ma gandesc), starea lui de a fi era un manifest impotriva dietelor sau, de ce nu, a unui stil de viata sanatos…


2 Responses to “Anti-dietistul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.