Suricata în acţiune!

Non-utilizator Apple

Acest articol a fost citit de 1129ori


Sursa foto

Toata lumea vorbeste numai despre asta, iar pentru ca “if you can’t beat them, join them”, iata-ma.

De la bun inceput tin sa mentionez ca am utilizat gadgeturile, dar nu am detinut niciodata unul, ceea ce ma face un non-utilizator, ca sa vorbim politically correct si marketing-areste, insa nu absolut, sunt un non-utilizator relativ. Adica, mai pe intelesul cetateanului de rand, n-am avut niciodata unul, insa daca voi avea ocazia, e posibil sa devin un utilizator mandru 🙂

Se facea ca era acum 9 ani, eram pe alte meleaguri si voiam sa scriu un mail. Probabil cea mai utilizata conexiune la internet pe care o aveau home-user-ii atunci era prin dial-up, ce cablu?, ce fibra optica?, dial-up, frate. Iar daca imi zici wireless, incep sa rad. Cei care cunosc cum merge dial-up-ul si ca puteai sa iti fierbi un ceai in timp ce asteptai sa ti se incarce o pagina, se vor gandi cu nostalgie la acele vremuri. (ah, copiii din ziua de astazi nu stiu nimic!).

Evident, nici Macintosh nu stiam ce inseamna. Credeam ca toate calculatoarele sunt la fel: Windows, adica, Microsoft. Deci, asa era acasa, aici. Am avut un Pentium I, ca tot romanul. In liceu era mare smecherie daca faceai ora de informatica pe un calculator cu mouse! Da, cu mouse! Se poate si fara? Da, cu tab. Dar mai grav era cand lucrai pe MS-DOS. Ce vremuri, tataie… Dar, ma indepartez de subiect, sa revin.

Eh, si plec eu din lumea dial-up, in lumea “unde este unitatea centrala?!”.

De ce? Pai, mi s-a zis ca trebuie sa folosesc acest computer daca vreau sa scriu un mail:

Sursa foto

Stiti expresia “ca vitelul la poarta noua”? Eh, atunci aia eram eu. Nu intelegeam de ce are culoare aia?! Nu erau toate gri?! Nu intelegeam de ce are monitorul un maner pe el. Da, are deasupra. “Pai cum? Nu-l iei in brate cand il muti, il iei de acolo ca pe o valiza?!”. Da. Ia uite, ce simplu.

Nu intelegeam de ce e carcasa transparenta si de ce pot sa bag discheta in ea. Cum vine asta.. adica, nu are unitate centrala?! (evident, cautam din priviri pe sub birou). Ba nu, are, dar e cu totul, la pachet. Mare chestie! Si mi s-a zis ca ala nu e orice computer, ala e Mac. Mac ce? McDonalds?! Mac, bre, de la MacIntosh. Mac OS X, nu Windows. Concurentul lui Microsoft. Cum adica? Mai exista si altceva decat Windows?! Da, Mac.

Am dosit undeva in memorie intamplarea cu pricina. Apoi timpul a trecut. Iar in urma cu 3 ani ma aflam in fata unei prezentari in care trebuia sa vorbesc despre “Apple – poziţionare, creare de valoare, comunicare”. Si ziceam eu acolo, frumos si autodidact:
“Ca poziţionare emoţională, Apple înseamnă:
• a fi diferit, a aparţine unei clase sociale aparte: Încă din anii ’80 s-au poziţionat pe o poziţie opusă Microsoft, în special pe segmentul computerelor personale, sloganuri “Soon there will be 2 kinds of people. Those who use computers, and those who use Apples” (anii ’80), “Think different” (anii ’90)
• a fi trendy, la modă, în pas cu noutăţile, un produs “must-have”: drept exemplu stau cele mai cunoscute sloganuri Apple: “iThink, therefore iMac” -1998, “A is for the Apple” , “Which iPod are you?” pentru promovarea familiei de iPod-uri în 2006.”

Nu stiam ca stiu atatea. Chiar nu inteleg de ce nu am si eu mere?! De ce? Doar Ana are mere? Gabitelu de ce nu?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.