Suricata în acţiune!

N-ai o tigara?

Acest articol a fost citit de 1707ori


Sursa foto

Una dintre cele mai dubioase forme de cersetorie este cersetoria de tigari. Cand “saracul” care cere, nu cere de mancare sau bani (ceea ce ar parea initial relativ normal), ci tigari. Eu vad asta ca pe o forma elevata de cersetorie. Ca si cum si saracul isi permite sa faca un lucru scump, sa fumeze.

Mai, prietene, daca nu iti permiti sa fumezi, nu cere! Fumatul este un obicei scump, oricum ai vrea sa o intorci, costa. Dupa nivelul de trai din Romania, este chiar un obicei foarte scump, chiar un lux. Ca atare n-ar trebui sa fie practicat de atat de multi oameni. Din punct de vedere economic asa e, corect? Nu ai, nu fumezi.

Eh, si cu toate astea, exista cersetorii de tigari. Nu de bani, ci de tigari. Nu se poate sa nu stiti despre ce vorbesc, pentru ca ii intalniti peste tot de la melancolicii distrusi si urat mirositori din Vama Veche, pana la cei care merg prin cluburi. Toti iti cer un foc… alaturi de o tigara, ca altfel ce ar aprinde cu focul?!

N-am sa inteleg asta nici picata cu ceara.

Tot la fel cum intr-o stire de zilele astea geroase cand filmau intr-un adapost pentru oamenii strazii, aratandu-i inghesuiti intr-o camera mare cu paturi suprapuse, il vezi pe unul ca vorbeste la telefon… Poftim?! Sunt singura careia i se pare anormal asa ceva?! Cum vine asta? Homeless dar cu telefon mobil?!?


4 Responses to “N-ai o tigara?

 1. Bogdan

  Draga mea, daca nu ai fumat nu stii ce inseamna. Si pentru cei care nu fumeaza, poate e o impertinenta, dar pentru cei care fumeaza poate e un lucru normal. Nu stiu cum sa o explic, poate, sa zicem, o fata cu parul valvoi iti cere pe strada o agrafa, sau, nu stiu, o comunicare din asta…Just my oppinion! Btw, cand ajung acasa, facem un om de zapada?! 😛

  • Gabitelu

   Ref la fumat, una e sa-ti ceara un cunoscut, si alta unul pe care nu l-ai vazut in viata ta. Oricum, recunoaste, pe unii ii vezi de la o posta ce …. sunt. Stiu fumatori care sunt deranjati de asta. Dar really, nu e chiar normal. E ca si cand m-as duce sa ii cer vecinului cu BMW sa dau si eu o tura de parcare. Nu-i chiar ok.
   Subj 2 :)) Cu cel mai mare drag, dupa ce imi simt sinusurile functionale si nu mai arunc in stanga si-n dreapta cu omuleti verzi:)))

 2. Dan

  Bogdan sa stii ca nu ai dreptate. Tigarile sunt scumpe si daca mi le permit, mi le permit DOAR pentru mine. Nu ai bani, nu fumezi. Mai exista si acea categorie care “se lasa de fumat” dar de fapt se lasa doar de cumparat si cer tigari la toata lumea. NU MAI CERETI TIGARI!!!!!

 3. oare unde incarca un boschetar mobilul? In Londra am vazut ca se duceau la Starbucks, cumparau o canoaie de cafea si puneau telefonul la incarcat. Dar acolo boschetarii nu put asa cum put astia de la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *