Suricata în acţiune!

Împotriva orei de vară. Am zis!

Acest articol a fost citit de 3153ori


Sursa foto

Domne, mie îmi râde o mustaţă în fiecare toamnă când dorm o oră în plus, ca fiecărui alt fraier amăgit de o oră în plus de soare, adică somn. Dar aşa de greu îmi pică la ficat o oră în MINUS la fiecare început de primăvară, încât nu înţeleg tot efortul ăsta fără sens pentru mine ca simplu cetăţean.

De ce să sufăr eu, ţaţa Floarea, la începutul fiecărei minunate primăveri, când mi se fură o oră de somn, de lenevit, de citit, de făcut baie, de croşetat, de ce vreţi voi, doar pentru că a venit unul cu ideea măreaţă să schimbe fusul orar pe tot globul? Zău aşa. Îmi pare că suntem 7 miliarde de păcălici pe planeta asta, plus unu -ăla cu ideea-.

De ce simt în fiecare an că mi se ia ceva, ca apoi să mi se dea înapoi, iar rezultatul să fie zero? Nu preţuieşte nimeni somnul pe planeta asta? După ce că se instalează comod şi astenia, unii îşi suflă mucii pe toate părţile (de la răceala, bre, nu de la lipsa civilizaţie, de parcă contează… ), iar toată lumea este epuizată de atâtea noutăţi (soare, răceala, haine subţiri, pantofi şi chiar sandale…), te mai loveşte în moalele capului şi ora de vară.

Nu şi nu! Eu refuz să mai aud tot felul de explicaţii economice, ba chiar şi pe cele medicale le resping, atâta timp cât 7 miliarde (plus unul) de măscărici se făţâie ba înainte, ba înapoi cu o oră inutilă, de parcă zici că am vrea să prindem însuşi timpul de picior şi să nu-i mai dăm drumul! Ce-i porcăria asta, oameni buni?!

În ce se măsoară tot efortul ăsta? În kilograme de mălai, în uncii de aur, în litri de sânge, în lungimi de buşteni? Cât câştigăm de fapt ca să merite acest efort în paşi de horă pe loc, ca să înţeleg şi eu de ce am o relaţie nestatornică cu ceasul!

Am fost întotdeauna curioasă dacă există o statistică serios întocmită care să-i cuprindă pe toţi cei care au avut de suferit de pe urma schimbării fusului orar: să piardă trenul/avionul/autobuzul etc, să uite să dea ceasul înainte sau înapoi (că uneori devine confuz şi poate faci invers), câţi au pierdut joburi, interviuri şi alte şi alte lucruri din cauza asta. Ba chiar aş fi interesată cu cât creşte numărul înjurăturilor prilejuite de schimbarea de fus orar (ar fi o statistică interesantă, nu?).

Ştiu că an de an suntem pregătiţi/informaţi de presă că se schimbă IAR ora, că ora x devine ora y. Ştiu şi că e în timpul nopţii, zice-se ca să cauzeze un disconfort cât mai mic. Aş. Mai bine nu ne-am chinui deloc şi n-am modifica nimic! Că mă apucă pandaliile!!!

Deşi de amorul artei (recunosc) am semnat câteva petiţii la viaţa mea, aş căuta-o, ba chiar aş înfiinţa-o eu însămi cu cea mai mare dedicare pe cea prin care să se ceară eliminarea orei de vară… şi de iarnă (că, nah, vine la pachet).

Mie nu-mi place deloc acest tango fără pic de romantism si fără finalizare (ca să o zic până la capat…)! Parcă am fi o gloată de labili psihic şi instabili emotionali, care ba vor înainte, ba vor înapoi. Dacă treaba e pentru afaceri, pentru biznis, atunci să le facă pe întuneric, domne! Că şi aşa multe îs pe întuneric. Pe mine să mă scutească!


11 Responses to “Împotriva orei de vară. Am zis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.