Suricata în acţiune!

Ciondăneală la metrou

Acest articol a fost citit de 1950ori


Sursa foto

Dau într-o zi să intru la metrou. Când mă apropii de turnicheţi să bag cartela, văd în faţa mea 3 ţigănci (cu fuste, cu basmale, cu salbe, cu tot tacâmul) în parlamentări cu paznicul de la metrou.

Ţigăncile aveau doar o cartelă cu două călătorii, dar voiau să treacă toate trei. Paznicul le-a explicat că nu se poate, că ori trec doar două, ori îşi mai cumpără o cartelă (eu mă mir că o aveau şi pe aia de două călătorii, dar hai să nu fiu rea şi să am prejudecăţi…). Ţigăncile se pare că l-au ignorat pe paznic. Pentru că nici una, nici două, le vezi în acţiune: una din ele bagă cartela să treacă, a doua aştepta să ia cartela de la prima să folosească a doua călătorie, iar a treia se ghemuieşte şi trece pe sub bara unui turnichet.

Când a văzut asta, paznicul nostru, s-a repezit la a treia (cea pe sub turnicheţi), i-a sărit în cale să o oprească şi îi zice “V-am spus că nu se poate. Eu chiar vorbesc serios, sau credeaţi că am zis la mişto că nu se poate? Ce facem aici, ne ţigănim?”

N-am stat să văd deznodământul. Am trecut mai departe. Deja nu mai era interesant. Mă întreb oare cum e sa întrebi un ţigan “ce facem aici, ne ţigănim?”

Cred ca în analizele literare, asta se numeşte comedie de situaţie, iar între prieteni la o bere, s-ar numi banc. 🙂


5 Responses to “Ciondăneală la metrou

 1. cred ca paznicul ala are umor.

  • Gabitelu

   parea destul de serios si inversunat 😀 Nici nu cred ca si-a dat seama de ce-a spus :))

 2. Hapi

  Mno, lasa ca m-am saturat de sensibilitatile lor. Te fura pe fata si n-ai voie sa ii jignesti, vai Doamne

  • Gabitelu

   tu esti d-a mea :))
   nu-s cu capu’ sa zic ca sunt toti la fel (alaturi de “toti barbatii sunt la fel” ,”toate femeile conduc prost” si alte stereotipuri) dar in cazul asta ele neplatind calatoria furau… deci, ce sa mai zicem?

 3. ss

  se cheama comic de limbaj, ca umoru` reiese doar din interogatia paznicului. restu e doar tragicomedie romaneasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *