Suricata în acţiune!

Fifty-fifty sau care are?!

Acest articol a fost citit de 4328ori

Acum ceva vreme l-am observat pe un cunoscut că îi făcea calcule prietenei lui cât trebuie ea să îi dea înapoi pe ceea ce el a plătit cu banii lui. Apoi am aflat că erau într-o relaţie stabilă de 3 ani, locuiau împreună şi (zicea el) aveau mare iubire, respect şi alte ‘nimicuri’ unul pentru altul, dar ei toate cheltuielile le împărţeau. Adică, ce îşi cumpăra ea pentru ea, plătea doar ea, el la fel cu lucrurile doar pentru el, iar cheltuielile comune le împărţeau la doi. Niciun leuţ nu scăpa necontabilizat.

Iar omul avea salariu baban, nu contează cât, dar să mă credeţi pe cuvânt când zic că era mare, aşa că n-aş crede că suferea pentru 2 lei cu care ea îi era datoare. Ea cred că statea şi ea bine pe mălai (un pic de limbaj de cartier nu strică, nu?). Deci, nu cred că banii erau o problemă în cuplul lor. Mai ales când îşi permiteau de 2 ori pe an să viziteze pentru 5-7 zile câte o capitală/oraş european, plus excursiile aferente la mare vara şi la munte iarna.

Şi cu toate astea, mie personal nu mi s-a părut normal să îl aud cum zicea uitându-se pe bonul de casă “pentru fondul ăsta de ten Ea trebuie să îmi dea înapoi x lei”, iar pentru lumină, întreţinere, televizor şi etc îi calcula totul la jumătate. Mi s-a părut extrem de bizar.

Dar poate sunt eu defectă să cred că în circumstanţele date (salarii bune, 3 ani împreună, locuit împreună) plăteşte ăla care are atunci bani la el sau pe rând, într-un mod relativ echitabil, dar nici chiar jumi-juma, ca la nemţi. Pe mine m-a şocat, chiar, să aud asta… mai ales când am avut şi eu perioade în care nu am avut bani, dar într-o relaţie stabilă tot eram şi plătea care avea, pentru că întâmplător au fost şi perioade în care am fost şi pe rând şomeri. Asta a fost situaţia. Şi ne acopeream datoriile prin rotaţie. Adică, un comportament mai uman decât.. nemţismele astea.

Aşa că întreb şi eu lumea, să văd şi alte păreri. Cum vi se pare mai normal, să plătească fiecare partea sa la centimă, sau să se facă printr-o rotaţie normală, dar echitabilă în sine. Evident că nu trebuie să se simta niciunul frustrat, ori că dă, ori că e întreţinut, dar nici aşa militărie ca la ăştia doi nu mi se pare normal. Deci?

Într-un cuplu, cheltuielile se împart:

View Results

Loading ... Loading ...

22 Responses to “Fifty-fifty sau care are?!

 1. Gabi

  Intelegeam sa fie fifty-fifty daca nu stateau impreuna de 3 ani de zile!!!!!!!!! Oare daca fac nunta, cum impartesc cheltuielile? Sau banii primiti la nunta ii impart frateste? Cand vor avea copil?

  • Gabitelu

   eu cred ca pana nu isi ia si copilul un job, sa n-aiba pretentii de si la nimic :))

 2. Frate, frate(sau iubiti, cazul de fata) dar branza’i pe bani, toata sau cat ai mancat din ea.
  Eu sincer, m-as simti stupid si prin rotatie. Bine nu sunt de acord nici cu extrema cealalta, una intretinuta, sa am cosmaruri noaptea ca nu sunt suficient de darnic.

  • Gabitelu

   deci? ce-ai raspuns? 😀

   • Bine, altfel:))
    Nu numai ca mi se pare o idiotenie calculatul la centima eu n-as practica nici faza cu o data tu o data eu daca de partea cealalta e una care nu si-o ia in cap din asta si se vede in postura de intretinuta.

  • ah si chestionarul, n-aveam optiune pentru asta. A mea e mai ciudata :))

 3. sunt de parere ca se pun banii la comun din moment ce convietuiesc impreuna si fiecare ia cate are nevoie fireste in limita bunului simt si discutand cu partenerul nu…

  • Gabitelu

   asa cred si eu. Dar ei pun la comun doar cheltuielile comune.. in rest, fiecare cu.. a lui

 4. dar ei erau amindoi ok cu varianta asta?

 5. si se mai spune ca cei 2 devin unul… :))
  in cazul astora, niciodata 😀

  • Gabitelu

   😀 pai, daca mai si spun ca dupa o vreme s-au despartit, devine din ce in ce mai evident ca: niciodata :))
   in plus.. asa cum aveam eu nedumerirea de acum ceva timp.. : au ramas prieteni… 😀 😀 😀
   nu-i fantastic?! 😀

 6. eh. eu nu am ajuns sa am o relatie atat de lunga, insa niciodata nu mi-a placut sa imi cumpere el ceva! nimic. absolut nimic. nici daca ieseam la suc nu imi platea el. serios! sunt foarte stricta in chestia asta.
  pe mine nu m-ar deranja sa mai platesc din cand in cand si pt el, dar sa raman eu datoare.. never! nu pot sa concep asta, pur si simplu.

  • Gabitelu

   nici mie nu imi place sa fiu datoare cuiva, dar intr-o relatie mai lunga persoana de langa tine nu e un oricine, asta mai ales daca incepi sa ai ganduri serioase
   dar in general si eu cred ca tine 😛

 7. La noi totul e la comun. Mi se pare (mie personal, da? :D) ridicol altfel :). Dupa 5 ani daca mi-ar cere 3 lei pentru boxeri si eu 2 pentru fond de ten ar fi… aiurea.
  Darrrrrr, daca ei se simt bine, why not?

  • Gabitelu

   wow, 5 ani! 🙂 La mai multi!:)
   si mie mi s-ar parea ridicol sa nu fie la comun.. Dar, cate bordeie, atatea obiceiuri, nu?

 8. Pingback: Femeia intretinuta | Găbiţelu

 9. jon

  pentru mine nu are importanta, nu are legatura cu iubirea, totul tine intre cei doi si n uare legatura cu cei de afara, daca mie mi-ar spune prietena mea ca de maine impartim totul egal nemteste, as fi de acord, nu ma incurca absolut cu nimic, oricum mi-a dat mereu banii inapoi cand am platit ceva pentru ea, nu a facut tamtam pe tema asta niciodata, desigur ca sunt multe maimute care isi cauta cate un papagal sa le intretina, multi nu inteleg ca o relatie trebuie sa fie bazata pe reciprocitate, nu e asistenta sociala ca la stat, prefer oricand o femeie modesta, chiar daca nu e o “papusa” cum cauta altii, care ii placa de mine nu de portofelul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *