Suricata în acţiune!

Ziua internationala a …

Acest articol a fost citit de 11316ori


Sursa foto

Citeam pe un ziar cunoscut de la noi, ca azi ar fi ziua internationala a persoanelor stangace. Adica, nu care sunt mai impiedicate, ci a celor care nu scriu cu dreapta, ci cu stanga (intre noi fie vorba, unii scriu cu picioarele…).

Eu stiu ca si persoanele care scriu cu stanga sunt oameni la fel ca cei care scriu cu dreapta, tot la fel ca cei care sunt ambidextri. Dar n-am sa inteleg niciodata de ce trebuie sa sarbatorim orice lucru de pe planeta asta si sa facem din el o zi internationala. Incep sa cred ca s-au molipsit toti de la noi, pentru ca in viziunea mea (ingusta uneori) romanul este mare amator de distractie. Romanul gaseste orice motiv sa petreaca, eventual sa intinda gratarul la iarba verde, sa afume toata padurea cu carnaciori si mititei, iar apoi sa plece lasand in urma lui tone de deseuri. Iar asta fie ca i-a fatat pisica, fie ca i-a taiat motul la soarece sau mai stiu eu ce motiv.

N-am nimic cu nimeni, fie stangaci, dreptaci, ambidextru, heterosexual, bisexual, homosexual, asexual sau cum mai sunt oamenii, dar nu inteleg de ce trebuie sa facem din orice o zi internationala?! De ce trebuie sa sarbatorim faptul ca unii scriu cu dreapta si altii cu stanga?!

Si pentru ca vreau sa le bag pe toate la gramada, nu inteleg nici manifestarile de genul paradelor gay. Adica, bai nene, eu nu ma duc imbracata provocator pe strada sa urlu in gura mare ca sunt hetero, ei de ce trebuie sa se duca?! Bine, stiu de ce.. (intr-un fel).. pentru ca sunt multi idioti care cred ca o orientare sexuala e de preferat alteia. Da, aici inteleg, dar pana la a lupta impotriva unei idei trambitand pe strada ca esti gay si mandru (eventual) mi se pare cale lunga. Cale care nu cred ca merita batuta. Eu nu-s nici mandra, nici rusinata de faptul ca nu ma atrag altii de acelasi sex cu mine. Tot la fel cum mi se pare indiferent ca scriu cu dreapta sau ca as scrie cu stanga.

Recunosc, pentru ca cei care scriu cu dreapta sunt majoritari si nu sunt atat de multi stangaci in tara noastra (cel putin).. iar asta din cauza faptului ca am fost obligati (unii) de catre invatatoarele noastre comuniste sa scriem cu dreapta (nu vorbesc chiar fara sa cunosc cazuri…), deci in aceste conditii, si eu ma uit curioasa si in admiratie cand mai vad cate un stangaci. Dar asta-i tot! Pentru ca nu sunt obisnuita. Dar sa nu credeti ca ma apuc sa arunc cu pietre daca aflu ca unul e stangaci sau ca altul e gay! Am cunoscut si lucrat si cu stangaci si cu persoane homosexuale. Sunt si astia oameni ca toti oamenii.

Dar stiti de ce nu ma duc sa urlu cat mai tin plamanii ca sunt hetero si scriu cu dreapta si sunt si mandra de asta? Pentru ca eu reprezint majoritatea, iar majoritatea vad ca nu e atrasa de afisari publice de simpatie. Dar daca, Doamne fereste, as fi fost vreo minoritate, atunci mi-ar fi trebuit zi internationala! Nu am auzit sa sarbatorim ziua internationala a omului, pentru ca cine stie.. dintre atatea galaxii poate ca nu mai suntem majoritari, poate mai sunt si alte specii, deci trebuie sa urlam in gura mare ca noi suntem oameni (pamanteni) si suntem mandri de asta. Ba ej nebun?! Care e ala de a pornit isteria “ziua internationala a…” ?

Si oricat o intorc pe toate partile, in cautarea unei explicatii, nu inteleg de ce trebuie sa sarbatorim zile internationale de genul: a sarutului, a celor care scriu cu stanga sau mai stiu eu ce. Adica, lucruri stupide, parerea mea. Ce urmeaza? Ziua internationala a unghiei de la degetul mic, a gaurii din buric si a coastei in plus?!

Dar ziua internationala a prostiei cand se sarbatoreste?!


11 Responses to “Ziua internationala a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.