Suricata în acţiune!

Însărcinaţi cu guguştiuci!

Acest articol a fost citit de 32495ori


Sursa foto

Lume, lume! Adunaţi-vă să vă spun minunea!

Undeva pe la sfârşitul verii vă povesteam că îmi cânta guguştiucii la geam. Eu stând la bloc, la un etaj superior. Lor se pare că le-a priit locaţia şi bunătatea mea (pot şi eu să visez, nu?) plus toate energiile mele pozitive, încât se pare că toată dragostea lor cântată din vară şi până acum a dat roade!

Cum a dat soarele şi a izbucnit primăvara (că vine şi asta brusc, cam la fel ca ninsoarea iarna), au început din nou iubăreţii să îmi cante la geam. Gugu-ştiuc, gugu-ştiuc. Ceea ce mi-a stârnit iar curiozitatea. Eu îi vedeam pe geamul deschis holbându-se la mine cum stăteam tolănită în pat. Dar când nu i-am văzut direct ciocul guguştiucului, ci doar l-am auzit, am scos capul pe geam să văd care e locul exact unde îi place să şadă.

Şi vă spun cu mare drag descoperirea! Că şi-au făcut cuib fix sub fereastra mea la piciorul compresorului de aer condiţionat. Şi nu doar atât, ci în cuib se află şi două ouă, cum veţi observa mai jos. 😀 Aşadar, lume lume, suntem însărcinaţi cu guguştiuci! Am înţeles că e bine să spui atunci când “rămâi” ca să îţi atragi energii pozitive! 🙂 Or fi superstiţii, nu ştiu, dar nu am cum să ţin în mine bucuria de a descoperi aşa ceva şi chiar ieri de Buna Vestire, care ştim deja cu toţii ce semnifică!! 🙂 Ei deja au devenit copiii mei şi deja am dat sfară în ţară pentru a afla metode de îngrijire a viitoarei familii!

Deja primele restricţii au fost impuse: nu mai folosesc geamul. Asta se traduce şi prin faptul că nici nu îl spăl în cadrul curăţeniei de Paşti. 😛 Yes! M-am scos! Am scuza perfectă: “să mă iertaţi, e din cauza puilor!”. 😉 Pe de altă parte, nu am idee care este perioada de incubaţie şi nici până când or să stea ăia mici în cuib, pentru că vin căldurile, iar asta pentru mine înseamnă că nu voi folosi aerul condiţionat. Dar voi face acest sacrificiu în numele.. familiei Gugu! 😀

Aerisirea se va face din alte locaţii, printr-o ventilare artificială din celelalte camere… adică multe uşi deschise. 😛

De supravegheat, îi voi supraveghea de la geamul de la bucătărie. Ca să nu îi sperii şi nici să-i deranjez, sper eu. În plus, m-am gândit că poate ar fi bine să le dau şi nişte firimituri de pâine pe pervaz, atunci când nu-s în cuib. Mi-a sugerat cineva să pun şi viermişori. Mda.. asta cu viermişorii s-ar putea întoarce împotriva mea, mai bine zis, împotriva casei.. mai ştii.

Pot doar să am încredere că ei au gândit bine locul, deşi mie îmi pare foarte dificil ce au ales ei să facă. Păcat că nu pot să-i monitorizez ca în show-urile de la Discovery. 😛

Mă puteţi şi ajuta dacă se găsesc doritori să dea sfaturi utile. Poate avem noroc şi nu mai folosesc geamurile niciodată. 🙂 Să revină pe viitor şi să fie un cuibar permanent.
(clic pe poză pentru a mări)
50 Responses to “Însărcinaţi cu guguştiuci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.