Suricata în acţiune!

Dragă Gigi, să vezi care e faza cu politichia

Acest articol a fost citit de 2487ori

Te-am auzit confuz la televizor intr-o zi cand urlai ca un disperat (care e de fapt viteza ta normala de lucru) ca tu esti un om de dreapta! “Dă dreapta, clar, sunt dă dreapta!”. Si m-am intrebat eu asa, in cuminţenia mea, daca tu chiar stii cu ce se mananca politichia asta. Si de fapt, ce inseamna, domne, dreapta si ce inseamna stanga?! Cum adica, bre, sa fii de dreapta sau sa fii de stanga?! E ca diferenta dintre cum merg pe şosele ănglejii si cum merg euvropenii?!

Dar, stai, bre nene Gigi, ca nu ma iau de tine asa urat, cum ai crede. Pentru ca ie multi ca tine care stau pe niste fotolii pufoase platite din banii mei si ai altor fraieri, care nu stiu de ce se zice ca un partid e de stanga, iar altul e de dreapta. Deci, n-am nimic cu tine, nea Gigi, dar ma gandeam sa dau o mana de ajutor. Ma simt datoare sa fac un mic dictionar politic adresat tuturor politicienilor nostri habarnişti, care se dau rotunzi in fata celor ca noi neintrati in politica, din cauza ca sunt rotunzi pentru ca fac burti imediat ce ajung la ciolan. Deci, sa nu te plictisesc, nea Gigi, iata:

1. Sa fii de dreapta inseamna sa sustii masuri, politici si ideologii care vin in sprijinul capitalismului, adica esti capitalist, spus asa grosso modo. Adica, vasăzică, tu esti pro industrie, pro afaceri, pro masuri care sa sprijine mecanismul economic.

2. Sa fii de stanga inseamna sa sustii masuri, politici si ideologii care vin in sprijinul socialismului, adica tii cu poporul, cu socialul, spus tot grosso modo. Cum ar veni, pe tine te intereseaza poporul si cum sa ii fie lui bine, si nu esti orientat inspre economie la nivelul ei macro. Adica, vrei ca omul sa aiba ce sa manance, unde sa doarma si sa plateasca taxe cat mai suportabile.

3. Sa fii de centru inseamna sa incerci sa fii si cu sula in coaste, dar si cu sufletul in rai, adica un fel de capitalist social. Ma rog, care are o explicatie pe care poate sa o priceapa si Gigi, il rog sa o tranteasca aici. Ca n-am pretentii sa fiu eu docta, dar stanga de dreapta imi place sa deosebesc si poate il ajutam si pe nea Gigi sa isi dea seama pe ce planeta se afla.

4. Traseism politic. Pe intelesul lui Gigi, asta e o noua forma de prostitutie. Ea inseamna ca politicienii se muta de la un partid la altul in functie de sezon. Adica? Pai, cand incepe sa fie vreme urata la un partid, se muta la altul unde incepe sa fie vreme frumoasa, ca apoi cand se schimba sezonul aici, sa se duca la alt partid si tot asa. De ce spun eu ca seamana mai mult a prostitutie decat a democratie, pentru ca, asa cum am aflat mai sus la punctele 1 si 2, unele partide sunt de dreapta, iar altele de stanga. Iar atunci cand vezi ca un capitalist se transforma in socialist, sau invers, incepi sa intelegi de ce i se zice prostitutie. Pe acesti domni dragi (si doamne, evident) care practica aceasta forma de prostitutie, i-as intreba doar de ce nu legalizeaza prostitutia, daca o practica pe fata?! Pentru ca:
A) mai castiga si Statul un ban in plus.. stiti din bonul fiscal… si
B) macar sunteti si voi in legalitate si chiar.. un pic de moralitate.

5. Turism electoral. Gigi draga, afla ca turismul politic este o noua forma de turism. Nu implica neaparat hoteluri si agentii de voiaj, dar nu esti departe. Noua forma de turism inseamna sa plimbi omul, la propriu, dintr-un loc in altul. In cazul primului loc, acesta poate fi de oriunde: de acasa, de la birtul din sat, de pe plaja etc, insa, in cazul celui de-al doilea loc, aici e mai simplu. Trebuie sa aduci omul la urna de vot. Deci, Gigi, ideea este ca tu culegi omul de oriunde se afla el si-l duci la vot, asta inseamna turism electoral. Iata ce simplu e, pana si prostul de tine poate intelege (sa ma ierti, in vechime ‘prost’ insemna om simplu, iar tu pari un om simplu…).

Un fenoment recent (sau nu), draga Gigi, este 6. circ pentru vot. Desi aici s-ar incadra extrem de bine Vadim (amicul tau ON/OFF) plus alti cativa, cel mai remarcabil ramane Dan Diaconescu in Direct. Cel care a spus zilele astea chiar cu gurita lui ca este dornic sa intre din nou la pârnaie, ca sa mai obtina un vot in plus, zice el, cam 50%. Eh, si iata cat de mult ii pasa de angajatii de la Oltchim. Asadar, circ pentru vot este un nou minim pe care trebuie sa il atingeti voi politicienii, in dorinta voastra de deteriorare a conditiei umane.

N-am folosit cuvinte pompoase grele, Gigi. Ti-am zis doar pe scurt despre ce e vorba, ca sa nu te bag in ceata. Prin urmare, Gigi, te rog sa imi explici de ce crezi tu ca esti de dreapta (sa stii ca n-are legatura cu partea pe care conduci tu Maybachul prin oras…)? Ce stii tu despre economie? La naiba, trebuie sa incep un nou dictionar…

PS: Bre, nea Gigi, daca citesti asta, te rog sa-mi mai spui ceva (nu ma lasa curiozitatea). Cand ai obtinut matale postul ala de europarlamentar (cum dracu’ s-a intamplat asta?!?!), te-ai dus la Buxelles sau la Strasbourg? Pe astea doua le-ai deosebit, ca ma gandeam ca daca nu stii care e treaba cu stanga si dreapta, la asta tre’ sa fi fost mai greu. A fost?!


8 Responses to “Dragă Gigi, să vezi care e faza cu politichia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.