Suricata în acţiune!

Pietonii şi Salvarea

Acest articol a fost citit de 2223ori


Sursa foto: publikworks.wordpress.com

Văd des treaba asta şi de fiecare dată mă întreb cât de idiot poţi să fii? Pe lumea asta există două categorii de oameni: şoferi şi pietoni. Dacă de şoferi lumea urlă peste tot că sunt mulţi indisciplinaţi, nici cu pietonii nu mi-e ruşine. N-am să înţeleg niciodată de ce în înghesuiala asta de oraş, când aud sirenele unei Salvări, pietonii încep să traverseze.
De ce?!

Acum ani de zile, un amic şofer povestea unui străin că pe el nu-l deranjează când e în trafic că este aglomeraţie, dar se gândeste cu groază că atunci când trece Salvarea nu are pe unde să o ia şi spunea “când te gândesti că toţi se înghesuie şi aleargă să ajungă undeva, un amărât poate să moară în Salvarea care nu are loc să treacă de noi ceilalţi care suntem sănătoşi”. Adevărat!

Un om normal are o viteză în mers de aproximativ 5 kilometri pe oră. Cât timp poţi să economiseşti când alergi să traversezi o stradă? Iar eu nu o să înţeleg în veci UNDE şi DE CE se grăbesc să traverseze, MAI ALES când vine o Salvare?! Ca să nu mai vorbim că dacă ei se pot mişca, amărâtul ăla din Salvare cu care zboară ambulanţa prin oraş în drum spre spital e posibil să nu mai meargă niciodată, deloc! Da, deloc-deloc!

Nu înţeleg unde încape atâta egoism şi nepăsare? De ce nu putem să prioritizăm.. viaţa? Că noi ne mişcăm, alergăm la un serviciu, la un interviu, la o nuntă, la o petrecere, la ceva, dar ăla din Salvare s-ar putea să fi alergat pentru ultima oară! De ce nu ne gândim la asta? De ce pietonii nu se gândesc la asta? Ce naiba poate fi mai important decât viaţa unui om! Pe care tu, pentru că tai calea Salvării, o ameninţi şi o întârzii spre a fi salvată, pentru că te-ai grăbit să prinzi un loc mai bun în.. autobuz sau la coadă la covrigărie?!

Cât de inconştienţi să fim? Nu încetează niciodată, dar niciodată să mă mire!

Nu îi aud pe pietonii ăştia grăbiţi şi inconştienţi (câteodată chiar faţă de ei înşişi) că îşi spun “eh asta e, la naiba, o să întârzii şi azi la muncă, lasă-l să treacă” sau “asta e, poate să mă aştepte un pic, amărâtul ăla din Salvare e mai important!”.

Mă tot întreb unde naiba s-or grăbi toţi?! Că ţara asta n-o duce atât de bine ca să văd graba lor justificată! Economia nu duduie pentru că ajung cu toţii la serviciu la timp! Sau sistemul de pensii nu e mai stabil pentru că aleargă tataie şi mamaie când traversează strada.

Unde s-a pierdut respectul pentru viaţă pur şi simplu? Să nu mai lovim animale, să nu mai lovim oameni şi să-i lăsăm să fie ajutaţi atunci când vreunul suferă! Unde este educaţia privind prioritatea?

Oare grăbiţii ăştia când aud sirena cred că în loc să zică “fă-mi loc să trec, moare omul” zice “lăsaţi-l pe Gigică să treacă, că întârzie la job“? Ce este în mintea lor?!

Cui naiba să-i pese? Voi traversaţi! Nu vă uitaţi că poate vine un şofer la stop pe care nu-l mai ţin frânele şi intră în voi sau că trece Salvarea şi maşina oprită la semafor i-a făcut loc să treacă. Locul ăla făcut de maşină e făcut pentru voi, inconştienţilor! Pariu că dacă aţi fi voi în Salvarea care trebuie să aştepte pietonii să treacă, atunci v-ar păsa. Ce-ar fi să învăţaţi să vă pese şi de alţii, fără ca voi înşivă să păţiţi ceva ca să fiţi în ambulanţă şi să simţiţi pe propria piele ce puţin spre deloc le pasă altora de voi şi ce înseamnă să nu dai prioritate vieţii. Dar şi bunului simţ, în ultimă instanţă.

Dacă în Salvarea aia este sora, fratele sau părintele vostru? Tot aţi mai traversa?


4 Responses to “Pietonii şi Salvarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.