Suricata în acţiune!

Mai doriti o portie?

Acest articol a fost citit de 1236ori

Te invit sa stai un pic si sa te gandesti, apoi sa-mi spui ca niciodata in viata ta cand ai mancat in oras nu ti s-a intamplat sa fi.. vazut si ceva ce nu trebuia sa vezi sau sa fie.

Nu mai departe de acum cateva zile, cu fetele. Am cazut toate de acord asupra unei zile, ore si locatii (loc select si cam scump, de altfel) si ne-am hotarat sa exageram cu totul in dupa amiaza respectiva. Sa bem un cocktail cu alcool, sa mancam, dar si sa ne indulcim cu cate o bucata de tort fiecare! Sa fie extrem si periculos totul! Ca si asa ne vedem rar. Ulterior vom da totul inapoi.. la sala, la masaj:P

Si chiar cand ne era lumea mai draga, cand discutia se lega de minune, cand eram prinse in focul barfelor si cand ne bucuram si noi de o vreme frumoasa pe terasa cu pricina, taman atunci s-a intamplat.

Era scurt, „feminin”, si atarna timid din bucata pe care una dintre fete se pregatea sa o infulece. Norocul ei a fost ca a zabovit cu bucata in furculita, ca sa completeze o propozitie, timp suficient pentru mine cat sa observ neobservatul!

Mic, timid, dar total antipatic.

Si apoi.. liniste totala la masa noastra! Niste culori verzi-albastre pe fata celei care a avut ghinionul sa pescuiasca pilozitatea.. stupoare, greata, guri cascate!

Dupa perioada asta.. ne-am hotarat. Nu ii facem scandal, ca suntem niste doamne (sa se stie!), dar ii batem obrazul intr-un mod delicat ospatarului, atunci cand va veni sa stranga masa.

Eu recunosc, aveam in fata o portie din acelasi tort.. dar, fara jena mi-am terminat portia. A mea era „curata”.

A venit omul, i s-a spus situatia, a facut si el ce era de facut: a scazut-o de pe nota. S-a scuzat ca nu e facut de ei, ca ei doar il cumpara. Bine, bine, dar spune si tu mai departe.

Interesant este ca asemenea intamplari raman neraportate. Adica nu ajung in majoritatea cazurilor la sursa, ba mai mult, ospatarul roman nu are constiinta faptului ca ar trebui remediata problema. Pai, cum sa ii pese? Treaba lui e doar sa serveasca la mese. El nu prepara nimic din ce aduce, nici macar bauturile, cel mult, desface sticlele la masa.

Parca si aud in spatele nostru, ospatarul spunandu-le colegilor „eh, inca un par. Ce fitzoase mai sunt si astea!”.

E suficient sa imi scazi de la plata inconvenientul? Nu prea. Degeaba, daca se repeta altcuiva. Sa privim in perspectiva. Sa adoptam o solutie de viitor, zic. Zic rau?

Mai sunt unii care iti ofera o alta portie la schimb. Ba ej nebun? Alta Marie cu aceeasi palarie? Ca sa ce? Sa sap si acolo dupa fra-su?

Invatam la economie ca pentru servicii, spre deosebire de bunuri, pretul ridicat  ar trebui sa iti sporeasca increderea pentru o calitate ridicata. Nu inteleg ce se intampla? Ce platesc eu aici? Mystery shopping?


2 Responses to “Mai doriti o portie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.