Suricata în acţiune!

N-ai o tigara?

Acest articol a fost citit de 2302ori


Sursa foto

Una dintre cele mai dubioase forme de cersetorie este cersetoria de tigari. Cand “saracul” care cere, nu cere de mancare sau bani (ceea ce ar parea initial relativ normal), ci tigari. Eu vad asta ca pe o forma elevata de cersetorie. Ca si cum si saracul isi permite sa faca un lucru scump, sa fumeze.

Mai, prietene, daca nu iti permiti sa fumezi, nu cere! Fumatul este un obicei scump, oricum ai vrea sa o intorci, costa. Dupa nivelul de trai din Romania, este chiar un obicei foarte scump, chiar un lux. Ca atare n-ar trebui sa fie practicat de atat de multi oameni. Din punct de vedere economic asa e, corect? Nu ai, nu fumezi.

Eh, si cu toate astea, exista cersetorii de tigari. Nu de bani, ci de tigari. Nu se poate sa nu stiti despre ce vorbesc, pentru ca ii intalniti peste tot de la melancolicii distrusi si urat mirositori din Vama Veche, pana la cei care merg prin cluburi. Toti iti cer un foc… alaturi de o tigara, ca altfel ce ar aprinde cu focul?!

N-am sa inteleg asta nici picata cu ceara.

Tot la fel cum intr-o stire de zilele astea geroase cand filmau intr-un adapost pentru oamenii strazii, aratandu-i inghesuiti intr-o camera mare cu paturi suprapuse, il vezi pe unul ca vorbeste la telefon… Poftim?! Sunt singura careia i se pare anormal asa ceva?! Cum vine asta? Homeless dar cu telefon mobil?!?


4 Responses to “N-ai o tigara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.