Suricata în acţiune!

Am ales viitorii hoti

Acest articol a fost citit de 5487ori


Sursa foto

S-a mai incheiat incat un scrutin, iar noi am ales ce-am ales, mai ramane sa vedem ce vom culege.

In ciuda unor discutii in contradictoriu cu cineva drag mie care sustine in continuare (ca un naiv, parerea mea) ca noi chiar am votat o schimbare in bine, raman sceptica. Sa ma iertati cei care nu sunteti de acord cu mine, n-am cum sa impac pe toata lumea.

S-a votat pentru a nu stiu cata oara politic si nu omul, s-a votat iar contra cineva si nu pro cineva. Iar eu n-am cum sa ii condamn pe oameni, pentru ca pur si simplu n-aveai pe cine sa votezi. Chiar aseara il auzeam la Europa FM pe Moise Guran, pe care il respect ca om de media/jurnalist/economist si consider ca il duce capul si e relativ impartial, ca el s-a prezentat la vot, a votat, dar unele voturi le-a anulat. Adica, unele buletine le-a stampilat aiurea ca sa fie votul anulat, pentru ca repeta si el: nu a avut pe cine sa aleaga.

Eu nu mi-am anulat niciun vot. Am ales. Insa am ales si eu aiurea. Unde am stiut pe cine votez, am votat, iar unde n-am avut pe cine alege, am votat cu un anonim sau cu unul care n-avea nicio sansa. Asa am ales eu. Stiu ca daca intamplator toti voteaza ca mine, poate chiar iese fraiericiul ala votat de mine. Dar ma indoiesc. Statistic e cam imposibil.

Nu fac politica si consider ca este o meserie foarte murdara. Impresia mea este ca indiferent cate intentii bune poate chiar ai la inceput, jocul asta te va perverti. Fara niciun dubiu! Asa ca nu mai sunt dispunsa sa imi dau increderea chiar nimanui. Astept rezultate, iar daca, sa zicem, omul pus in functie chiar face ce a promis, atunci ma duc si ii cer scuze “Gigele, imi cer scuze, nu te-am votat ca am crezut ca n-o sa faci ce-ai promis, dar vad ca ai facut“. Insa, daca se intampla invers, eu sa votez cu Xulescu, iar el sa nu faca nimic, uneori ABSOLUT nimic, atunci el imi va cere mie scuze?!

Tocmai pe asta s-a si bazat mica discutie cu acel cineva drag mie care INCA mai crede in promisiunile si perspectivele generatiei tinere care a fost votata. Sunt dispusa sa imi cer scuze ca am fost sceptica, daca mi se dovedeste ca am gandit gresit. Pur si simplu. N-o sa-mi scada rangul daca fac asta. Sunt indeajuns de om.

Asa ca eu in scepticismul meu si in rezerva cu care privesc lucrurile, consider ca lucrurile nu pot fi pe viitor decat fie la fel ca si pana acum, fie mai rau. Daca sunt mai bine, atunci greseala mea, ca am gandit asa.

Sunt un pic scarbita de rezultatul alegerilor. N-am urmarit niciun sondaj in toata perioada campaniei, asa ca intr-un fel am fost surprinsa sa vad rezultatele. Si in principal ca Oprescu a ramas primar general si ca la sectorul 3 Robert Negoita l-a devansat puternic pe Liviu Negoita (actualul primar)… Asa ceva nu se poate, dupa parerea mea. Cat de orb sa fii sa nu vezi ca Oprescu n-a DEMARAT el nimic, ci doar a finalizat proiecte incepute de altii, iar Robert … iar Robert. Pacat. Vorba unui jurnalist al carui nume imi scapa: Liviu Negoita chiar a miscat unele lucruri in sector, insa fiind PDL-ist, oamenii au votat impotriva partidului si nu contra sa. Nu ii cant in struna nici unuia, nici altuia. Doar ma mir cat de politic s-a votat. Pentru ca in mintea mea reverbereaza de cateva ore in continuu urmatoarea intrebare “cum sa te intorci, bai nene, la PSD?!“…

Asa ca, eu astept cu inima larg deschisa momentul in care sa imi cer scuze ca nu i-am crezut pe astia si toate programele lor de campanie. Vreau sa imi cer scuze. Gigele, ma auzi? Da-mi o ocazie!


17 Responses to “Am ales viitorii hoti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.