Suricata în acţiune!

Preşedintele tu dă bi dă best

Acest articol a fost citit de 5160ori

Bre, domn’ Preşedinte, cum să-ţi explic io ţie, dacă nu le ai cu limbile (străine adică) nu te strofoca prea tare. Că ai translator. Că d-aia ţi-a dat Statul gură, ca să mai taci din ea din când în când. După ce că nu te ajută faţa (de arăţi în permanenţă ca şi când tot sângele s-a scurs din tine şi eşti duşman de moarte cu somnul), îi mai sperii şi pe pândacii de femeişti cu declaraţii de mamă şi tată.

A fost memorabil şi Băse cu raţele lui “dă dax cam from dă tracs”. Am scris mai demult şi despre asta. Acum pe tine o să te ţină minte lumea (şi când zic “lume” cred că e la nivel planetar.. din cauză că a fost şi FMI-ul prezent) cu declaratia despre mă-sa şi ta-su.

Aşa că, te rog domn’ Preşedinte să alegi una din două şi să repeţi după mine:
in ciargi of fainans sau
hed of fainans
Lasă-i pe mă-sa şi ta-su în afara ecuaţiei.

Legat de mă-sa şi ta-su la finanţe (asta ai vrut să zici, nu?) nu înţeleg următoarele lucruri:
1. dacă poporul l-a considerat dubios (ca să-l numim cumva peiorativ pe Preşedintele suspendat Băselu) pentru că făcea tot felul de glumiţe şi se hăhăia în continuu, iar noi speram cumva la o atitudine mai serioasă, cum naiba când şi TU eşti (poate, nu?) împotriva unei astfel de atitudini, procedezi la fel, cu glumiţe aiurea despre mă-sa şi ta-sul finanţelor?! Cum de te-ai aruncat singur în puţ când nu era nimeni pe margine să te împingă (deşi crede-mă că ţi-aş face vânt chiar eu…) şi ai scos o ameţeală d-asta aiuristică? Pe scurt, de ce te arăţi la fel de glumeţ ca Băse? Nu erai împotriva lui?!

2. atunci când ştii de o mie de ani că vine FMI-ul în ‘control’ să ne verifice ouăle, iar tu te decizi totuşi să le vorbeşti în engleză, de ce naiba durează atât de mult să legi o frază?! Nu te-ai pregătit înainte?! Nu faci şi tu exerciţii cu fiţuica în faţă, ca tot omul, eventual în faţa oglinzii?! Ca înaintea unui examen?! Sau poate crezi că de la o vârstă limba engleză se va lipi de tine din senin, taman la fel de senin cum s-a lipit de matale şi postul de Preşedinte?!

Mai dragă, cum să îţi explic eu ţie. Dacă tot ai interpret/traducător plătit de Stat, foloseşte-l. Nu e cu nimic greşit sau mai prejos. Pentru că tu nu eşti obligat să ştii limbi străine, ci să fii un bun conducător de ţară (nu? că asta visezi, nu?).

Dar am impresia că îmi răcesc gura de pomană. Pentru că te arăţi mai omnipotent, omniprezent şi plurivaloric decât Papa plus alte mega-extra-super-giga chestii care nu te coafează de niciun fel. Îţi dai seama că i-ai înspăimântat de femeişti de li s-a zbârlit părul pe ei când te-au văzut. După ce s-au obişnuit ani de zile cu “chiorul” (… zice poporul, nu eu) acum au dat peste unul care seamănă cu Chucky păpuşa ucigaşă (iar asemănarea asta mi-a venit pe mail acum 3 ani!). Deci, şi neplăcut vederii, şi neplăcut auzului.

Înţeleg că profitaţi de faptul că popularitatea lui Băse este în picaj, dar nici gaşca pe care o manipulezi tu ca să manipuleze la rândul ei poporul nu este pregătita de niciun fel. Păreţi în permanenţă că nu vă faceţi lecţiile. Păreţi în permanenţă obosiţi, tensionaţi, abramburiţi, contorsionaţi, păreţi că sunteţi nişte oameni care se grăbesc într-o dezordine totală spre nicăieri.

Chestia e că… nicăieri putem să ajungem şi singuri. Undeva! acolo e mai greu de ajuns.
Sursa foto


10 Responses to “Preşedintele tu dă bi dă best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.