Suricata în acţiune!

OTVchim

Acest articol a fost citit de 2590ori

Cine chiar a crezut ca Dan Diaconescu va prelua Oltchimul in Direct, viseaza malai ca vrabia. Ei, si cu toate astea imi auzira urechile ca de cand cu participarea la licitatia pentru preluarea actiunilor detinute de Stat, se pare ca a crescut cota de popularitate a sefului OTV. Si zau, daca ma pot abtine sa nu ma intreb de ce impart acelasi aer cu toata prostimea asta care l-a ridicat pe DDD in sondaje. Ba, ej nebun? N-am mai intrebat de mult asta.

Şmen politic, publicitate cu buget redus, viitorului presedinte al tarii i-au iesit toate. Si, zic eu, i-au iesit cu succes, pentru ca daca sondajele sunt corecte, el avanseaza. Bai, nene, si de nu-mi vine sa-mi iau campii cand aud asta. Care mai are tupeu in tara asta sa viseze la note mari la BAC, la cresterea salariului minim pe economie, la cultura si la alte fabulatii, e cazul sa plece din tara cand vede ca se intampla asa ceva.

Vreau sa ii cunosc (chiar personal de se poate) pe aia care chiar au crezut ca Diaconescu, omul care a otevizat tara, care a creat personajul mioritic Elodia, care a facut bani din “raspundeti cu da sau nu” si care efectiv nu respira cand vorbeste, chiar e serios in actiunea sa de a cumpara Oltchimul! Tuturor astora vreau sa le aduc de pe acum condoleante, pentru ca tara asta mai are doua batai de inima si se duce naibii.

Chiar presupunand prin absurd ca in sinea lui chiar a vrut sa faca un bine cumparand actiunile Oltchim, voi chiar aveti timp sa credeti povestea asta?! Serios?! Este.. vorba unui cunoscut.. jenibil! Depaseste orice logica si orice scenariu SF de care am auzit vreodata.

Nimeni nu s-a intrebat DE CE ar face individul Dan Diaconescu asa ceva?! De ce s-ar baga la o piatra de moara, cand ar putea sa isi ocupe timpul cu altceva?! De ce a licitat atat de mult, cu ENORM de mult peste celelalte 3 oferte din licitatie?! De ce a facut atata tamtam cu banii, cu sacii cu bani?! Nu va intrebati de ce se intampla toate astea?! Dupa atatea ţepe cate s-au tras economiei nationale, voi mai aveti minte sa mai puneti botul (sa ma iertati, dar limbajul civilizat efectiv m-a abandonat) la toti porcii care zboara? Chiar credeti ca este atat de simplu sa faci o asemenea scamatorie?! Brusc se baga din televiziune in industria chimica?! Brusc?! Din neant?!

Lumea din popor (nu care pune botul) zice ca el de fapt nu a vrut sa castige licitatia, ca apoi sa inceapa un adevarat circ cum ca, vezi Doamne, i s-au pus bete in roate, ca licitatia a fost masluita, ca politica e o curva (zise el, participantul politic), ca sistemul e corupt, ca asa si pe dincolo. Stiti deja cuvintele magice: frauda, coruptie, inselatorie etc. Totul doar ca sa isi faca campanie politica pentru alegeri. Bun, si atunci de ce a licitat atat de mult?! Eu as zice, din oala, una din doua: ori este un foarte prost jucator de poker (ca licitatia asta mi-a parut ca un joc de poker), ori a avut o intuitie proasta. Oricare ar fi, si-a tras singur presul de sub picioare, daca el chiar a vrut sa piarda.

Bine, si vrei sa pierzi. Totusi de ce maresti miza, adica oferta?! Zau, daca eu mai inteleg ceva.

Recunosc, chiar n-as sti sa inteleg corect ce se intampla.

Toate ca toate. Fie ca el a vrut sa castige sau nu, fie ca are banii sau nu (intre noi fie vorba, care are 45 de milioane de euro stand aiurea intr-un cont… sa imi dea si mie o miime din ei.. ca sunt fata buna… si chiar sunt nascuta ieri si cred ca Diaconescu are banii astia… :().

Si totusi, Diaconescu a capatat publicitate pe gratis si a facut ceea ce lui ii place cel mai mult: CIRC. Ceea ce mie se pare corect. Daca Ministerul Economiei l-a acceptat pe Diaconescu la licitatie, trebuia sa ne asteptam cu totii la circ, fie ca era sau nu castigatorul licitatiei, nu? Deci, accept circul, doar ca fenomen logic si la obiect.

Insa, cand se termina circul, iti dai seama de realitate. Realitatea este ca exista niste oameni, angajatii Oltchim, care nu au bani! Care nu si-au primit salariile, care au nevoie de mancare! La urma urmei, ne distram cu circul, dar sunt niste oameni, cateva sute care mor de foame (mai mult sau mai putin). Asa ca, parerea mea, daca ajungi sa te bagi intr-o disputa politica/economica doar pentru publicitate pe spatele a cateva sute de oameni care au nevoie de tine, iar tu stii clar ca prin actiunile tale iti vei bate joc de ei, atunci … nici nu are rost sa te mai jignesc si sa te numesc om de nimic.

Asa ca Draga Domnule Dan Diaconescu in Direct, iarta-ma ca ma bag si eu in seama total aiurea, am auzit ca stiti sa cititi si poate ma cititi si pe mine candva, cand veti cauta pe net sa vedeti cate referiri aveti si cat mai vorbeste lumea despre Dumneata pe google (toate D-urile sunt intentionate, nici asa de agramata nu sunt). De la o totala necunoscuta la un mare Dunoscut, imagineaza-ti ca unul din oamenii aia de la Oltchim ar putea sa fie un parinte de-al tau. Stiu, e greu, Dumneata esti din Caracal, iar ei sunt din Valcea. Acum te rog sa iti imaginezi ca parintele tau vine la tine si iti spune ca luna asta nu va avea ce sa-ti puna de mancare pe masa, pentru ca un individ de nici doi bani s-a jucat un pic de-a politichia pe spatele vostru.

Domnule Dan Diaconescu, stiu ce inseamna parinti in fabrica si salarii mici. Dumneata stii? Pe langa asta, oamenii astia au salarii restante. Dumneata stii? Chiar nu poti sa iti bati joc de alta categorie sociala? Chiar nu poti sa iti bati joc de alti oameni?

Si nu uita o chestie. Cu cat incerci mai mult sa te diferentiezi de oamenii politici, de uraciuni si de spurcaciuni, cu atat te afunzi mai rau in ele. Caci odata intrat in mlastina, orice miscare te trage mai la fund.


2 Responses to “OTVchim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.