Suricata în acţiune!

Rochia de mireasă şi bridezilla

Acest articol a fost citit de 2159ori

Vinerea Neagră, bine, să îi zic cum îi zice, şi anume Black Friday, mi-a adus aminte de un alt soi de îmbulzeală, de data asta mai nişat. Şi anume, îngrămădeala femeilor americance care năvălesc în magazinele care anunţă reduceri masive de preţuri la rochiile de mireasă. Aşa că, să pornim studiul de caz, să fabulăm un pic, iar în final să încercăm să tragem măcar o concluzie.

Înţeleg că în SUA preţurile sunt piperate pentru o rochie de mireasă. Câteva mii de dolari. La noi cu o mie faci o nuntă mică, de criză. O nuntiţă. (“Famelie mare, renumeraţie mică, după buget, coane Fănică” zicea şi Caragiale). La americani, de la câteva mii în sus începe DOAR preţul unei rochii decentă de mireasă. Mă ia cu leşinul când aud preţul. De fapt, şi pe ele, pe mirese, le ia cu leşinul. Aşa că vânează reduceri. Şi din când în când, designeri precum renumita Vera Wang, anunţă că lichidează stocul şi că dau rochiile ce au mai rămas la preţuri mai de Doamne ajută.

Iar atunci, femeile noastre nebune, supranumite bridezillas (bride=mireasă, zilla vine de la Godzilla), dau năvală în magazin şi probează într-o veselie, smulgând câte 3-4 sau chiar 5 rochii în drum spre cabina de probă. Am văzut în unele reportaje ca unele nebune le probează peste alte haine, sau fără să mai intre în cabina de probă. Aşa ceva…

Eu înţeleg şocul emoţional pe care îl are o femeie căreia tocmai i s-a pus întrebarea măritişului (cu ce mă îmbrac?!), atunci când se gândeşte că vrea să arate ca o prinţesă şi ştie cât costă o rochie. Aşa că, să vedeţi ce face nebuna, pardon, viitoarea mireasă.

Îşi ia suratele (alte nebune, pardon, viitoare mirese) şi campează în faţa magazinului peste noapte, astfel încât la prima oră cand se deschide, să fie acolo să sară (la propriu!) pe rochiile scoase la mezat.

Iar eu vin şi-i întreb pe bărbaţi. Nu vi se pare că le trebuie o doză de nebunie să facă aşa ceva? Nu vă îngrozeşte un pic faptul că viitoarele voastre soţii sunt în stare de un asemenea comportament animalic şi de posesiune (“e rochia mea, ba a mea!”) pentru o haină? Că sunt în stare să se înghiontească, să se îmbulzească, să alerge şi să se comporte ca nişte disperate pentru o rochie pe care o poartă doar câteva ore, care eventual se mai şi rupe după primul dans?

Nu vă ia aşa un pic un fior când vă gândiţi că nebuna aia care a dormit în faţa magazinului, iarna în frig (de obicei atunci sunt reducerile), care aleargă cu părul valvoi, ochii înrosiţi, cu cearcăne adânci şi hainele sifonate după o noapte de nesomn, aia este viitoarea voastră nevastă? (soţie, pentru cine nu suportă termenul de “nevastă”). Nu vă ia aşa un pic cu tremurici?

Dacă ea ar face crimă de om pentru o rochie de (probabil) unică folosinţă, pentru o singură zi din viaţa ei, vă daţi seama ce ar putea să facă dacă Doamne fereşte vă pune Sfântul să vă certaţi cu ea? Brrrr …

Draga mea, nu îmi place ciorba de legume. Nu putem mânca altceva?
Dragul meu, taci şi mănâncă, că te ia mama naibii!

Cum să vă însuraţi cu astfel de nebune? Credeţi că degeaba li se spune bridezillas? Cum să vă aşteptaţi voi să fie gingaşe, grijulii şi delicate când ştiti cât de nebunesc s-au comportat pentru o rochie?! Brrrr… Sau credeţi că este doar un episod izolat şi le va trece după noaptea nunţii? Hm…

Uneori nu înţeleg nici eu de ce sunt atât de isterice unele femei (să mă iertaţi doamnelor) când se pregătesc de nuntă. Mai tragic mi se pare ca printre alea de aleargă prin magazin să prindă o rochie redusă, să fie şi femeie care nici măcar n-a fost cerute în căsătorie, care nici măcar nu au iubit şi îşi iau rochie de mireasă aşa… preventiv. Vă daţi seama? O astfel de femeie trebuie să aibă grijă cu silueta toată viaţa ei, dacă vrea să mai intre în rochie până la momentul în care zice “da”! Asta da nebunie! Dar şi când le-o găsi Făt Frumos, vai de el o să fie cu aşa femeie cu planul cincinal 😀

Există şi un episod în Friends în care toate cele 3 nebune se îmbracă în rochie de mireasă, doar de amuzament. Trebuie să existe o explicaţie de se simt atât de bine:)

http://www.youtube.com/watch?v=C5MN7Q3sD8o”target=”_blank

Iar în continuare, că tot am pornit-o pe panta Friends, iată bucata lor de nebunie:)

Concluzia? Femeile sunt înnebunite dupa rochiile de mireasă. Motivul? Probabil pentru că poate reprezintă o fantezie din copilărie care se transformă în realitatea, de a fi o zână ?! Probabil. Se mărită toate? Nu cred. Însă sunt curioasă de ce domnii stau atât de liniştiţi când consoartele lor o iau razna. Sau aşa îmi pare, că ar fi liniştiţi. 🙂 Mă întreb doar cine vrea să fie soţul unei femei care ar fi în stare să ucidă pentru o rochie de mireasă? Aud?


4 Responses to “Rochia de mireasă şi bridezilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.