Suricata în acţiune!

Dragă SUA însângerată

Acest articol a fost citit de 2497ori

Exact acum o saptamana un nebun omora mai multe zeci de copii prescolari intr-o unitate de invatamant din SUA din statul Connecticut. Ai zice ca dupa Bowling for Columbine, un film regizat de Michael Moore in 2002, deci acum 10 ani, asemenea nenorociri n-or sa se mai intample. Dar ele continua sa se intample, pentru ca lectiile n-au fost invatate! In realitate, in SUA risti sa mori impuscat si daca te duci la Mall…

Moore explica in filmul-documentar cauza masacrului de la liceul Columbine High School din 1999, explicand de asemenea si alte acte de violenta care implica armele de foc. Ideea de baza este ca regizorul nostru arata ‘viziunea’ nechibzuita a americanilor vizavi de armele de foc. Pentru cei care ati vizionat documentarul, cred ca va aduceti aminte o faza emblematica pentru societatea americana, in care o banca oferea CADOU o arma de vanatoare la un cont deschis la banca lor. Functionarilor de acolo netrecandu-le deloc prin cap incompatibilitatea dintre arma de foc si sediul bancii. Serios?!

Ai crede ca la 10 ani de la acest documentar, americanii se vor destepta si vor incerca sa administreze aceasta problema, pentru ca este o problema! Va mor copiii! Si este din vina voastra! Nu Al Qaeda, nu teroristi, nu est-europenii ilegali care va ‘fura’ locurile de munca prost platite, nimeni altcineva nu este vinovat pentru asa ceva decat voi! Deschideti ochii! Faceti ceva!

“The Land of Opportunity” pare in ultima vreme o ocazie s-o mierlesti aiurea! Poate pare dur ce spun eu aici si cred ca oricum nu aude nimeni, caci daca nici un film arhicunoscut si mediatizat nu a reusit sa va faca sa intelegeti ca aveti o mare hiba pe capul vostru, eu nu cred ca am nicio putere. Doar ma alatur altor voci.

Intreba o cunostinta draga de-a mea “cum e sa-ti primesti copilul acasa in cosciug de Craciun?” Ganditi-va la asta!

Nu vorbesc despre alte aspecte ale societatii americane, ci doar despre controlul armelor.

Mi se pare INCREDIBIL faptul ca in ultima saptamana, de teama faptului ca armele de foc detinute de civili ar putea fi interzise dupa ultima tragedie, americanii au dat iama in magazine si au LICHIDAT stocurile de arme in unele state americane! Motivul: vor sa isi protejeze familiile. Voi sunteti nebuni? Tocmai atitudinea asta v-a adus in situatia asta! Paranoia ca cineva are ceva cu voi! Cu cat aveti mai multi arme, cu atat ii este mai usor unei persoane dereglate sa gaseasca una si s-o foloseasca! V-ati gandit la asta?! V-ati gandit la faptul ca atacatorul de acum o saptamana a luat o arma detinuta de altcineva si nu de el insusi? Voi stati un pic sa va ganditi inainte sa va comportati haotic si paranoic?!

Daca asta e intradevar spiritul american, paranoic, atunci va meritati soarta! E groaznic ce se intampla, dar doar atunci cand veti lua intr-adevar taurul de coarne incercand sa rezolvati problema, doar atunci va puteti considera o tara libera, asa cum va autoproclamati. Pana atunci sunteti doar prizonierii propriilor mentalitati inguste!


6 Responses to “Dragă SUA însângerată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.