Suricata în acţiune!

Azi luăm trenul, buldozerul sau freza?

Acest articol a fost citit de 2072ori

Fun fact! Sau poate crazy fact 🙂

Zilele trecute am văzut o ştire halucinantă la teve. Se întampla în Republica Moldova. Un şofer băut a fost fugărit prin capitala Chişinău de către poliţie, el aflându-se la volanul unui.. buldozer. Fugărire ca-n filme, cu buldozerul.

Nu se poate aşa ceva… mi se pare ireal :)))) Să furi o maşină, o bicicletă, hai, o motocicletă, mi se pare de mai mult bun simţ decât să fugi cu un.. buldozer! Dar ăsta nu era orice hoţ, ci era mai ieşit din comun (sau ieşit din comună şi intrat în capitală…), cam la fel cum şi-a luat şi Iulia Albu animal de companie o .. găină.. ca să nu aibă ca toţi fraierii, un câine sau o pisică. Dar, oare mănâncă ouăle pe care le face?! Sau ţine dietă? Nu contează..

Dar să fugi cu buldozerul e o culme a.. ceva ce nu pot să definesc acum :)) Săptămâna asta m-a prins pe picior greşit, fără cuvinte la mine :)) Iată ştirea aici.

Dar, staţi! Taman ce-am mai auzit una.

Se pare că în Suedia o femeie care făcea curăţenie (n-am înţeles unde) a furat un… (sunteţi pregătiţi?).. un tren! Da, bre, nene, un tren :)) Şi, n-am idee cum, dar a deraiat cu el într-o casă. Nu-mi e clar dacă trenul avea drum pe acolo, dacă era casa în drum (pe principiul “cine-a pus cârciuma-n drum/ ăla n-a fost om nebun“), cert e că acum trenul a deraiat şi fomeia e la spital. Asta tot în capitala ţării se întâmpla, adică Stockholm.

Când am auzit-o p-asta cu trenul, aia cu buldozerul a început să mi se pară normală. Ca sa vedeţi ce repede mă adaptez la realitatea ireală. Ce biciclete, trotinete, maşini sau motociclete? Ultima fiţă este trenul, nene. Să furăm trenul!

Dar ce-avea să facă cu el? Hai că un buldozer e mai mic, mai ‘flexibil’, dar unui tren ca să funcţioneze îi trebuie o şină, nu poţi s-o iei pe câmp cu el, adică nu e ca şi când te poţi ascunde oriunde cu el după ce l-ai luat, iar din poze putem observa (serios?) că este o ditamai maşinâria! Nu e ca şi când tragi o prelată pe el şi gata, a dispărut!


(Ştirea completă: aici)

Care erau intenţiile femeii şi ce voia să facă cu trenul, îmi este neclar. Mister nedesluşit. Nici măcar bănuieli n-am, ceea ce e mai grav, pentru că înseamnă că imaginaţia mea este depăşită de… vremurile în care trăim! Hai că moldoveanul era băut, oare era şi asta? Şi de când conduc femeile trenuri? De unde ştia? Sau poate nu ştia şi de aia a deraiat. Aţi văzut vreodată o femeie la manşa/volanul (zău dacă ştiu cum îi zice…) unui tren? Când eraţi copii şi făceaţi cu mâna trenului când trecea, aţi văzut vreodată vreo tanti în loc de nene la conducerea maşinăriei?

Ştiţi ce mă bucură totuşi? Având în vedere că întâmplările astea s-au petrecut în alte ţări şi nu la noi, mie îmi dau un sentiment de linişte, de normalitate, dacă vreţi. Pe ideea că au şi ei nebunii lor. Cumva, parcă mă fac să uit de frigul de afară şi de faptul că încă nu avem metrou în Drumul Taberei.

Dar staţi. Am o idee.

Dacă tot mergem pe tiparul: furt + maşinărie neobişnuită + urmărire + capitală europeană. Mă aştept să aud că s-a furat şi la noi freza care sapă tunelul pentru metroul din Drumul Taberei şi că infractorul este urmărit prin Bucureşti (n-am idee cum ar funcţiona asta, dar dacă tot e SF, să fie până la capăt). Urmărire cu freza prin Bucureşti. Eh? Cum sună? E un titlu suficient de.. european? 😀

Sau, m-ar bucura să aud că şi-a făcut omul metrou până în sufrageria propriei sale locuinţe. Că dacă tot n-ajunge primăria (guvernul sau cine trebuie să ajungă) cu metrou şi la el, să-şi facă propria dreptate. Asta intră la categoria: motiv 😉


Sursa foto: nwradu.ro

Sau, de ce nu, poate fură cineva chiar metroul într-o zi! Cum ar fi? Şi să-l vezi alergând pe câmp după ce iese la suprafaţă pe la IMGB! Păcat că e iarnă, dar cum ar fi ca ţăranul să îşi are câmpul liniştit şi să se trezească cu un metrou fugărit pe câmp de poliţie?

Fantastic! Mă bucur că am prins vremurile astea! Îl aştept şi pe următorul nebun care o să fure şi altceva de un calibru mai ridicat! Cum ar fi să fure careva Maglev-ul? Să fie fugărit prin oraş de poliţie (bine, nu la noi, că noi n-avem .. încă), dar pentru că prinde viteză mare, să ţi se pară dar să nu fii sigur că ai văzut un Maglev urmărit de poliţie. Că doar aşa ceva nu se întâmplă niciodată, nu? Cu ce alte utilaje şi maşinării mai poţi fi fugărit de poliţie? Asta-i întrebarea!


4 Responses to “Azi luăm trenul, buldozerul sau freza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.