Suricata în acţiune!

Ce mananc si cum ma numesc

Acest articol a fost citit de 1133ori

Pentru orice comportament alimentar exista un nume. Oamenii astia de stiinta, nutritionistii, doctorii, psihologii si orice alta rasa de persoana cu diploma, toti simt nevoia sa denumeasca comportamentele alimentare. Nu trece zi sa nu imi mai auda urechile inca o denumire.

Daca te privezi de mancare, se numeste anorexie.

Daca mananci pana crapi, si apoi dai totul inapoi, se cheama bulimie.

Daca mananci doar vegetale si excluzi produsele animale, se cheama vegetarianism.

Daca mananci orice in afara de produse de origine animala si nu mai folosesti nimic de la animale, chiar si in imbracaminte, se cheama veganism (ce nume, domne!).

Iar daca mananci doar sanatos si, in cele din urma, ajungi obsedat de asta, se cheama ca suferi de ortorexie (orto…ce?!).

Oricum as manca, se cheama intr-un fel, numai actiunea de a manca nu se mai numeste.

In curand vor incepe sa imparta obiceiurile alimentare pe subdiviziuni. Daca mananci morcovi (Daucus carota sativa) vor incepe cu “Domne, asta trebuie sa se numeasca.. aa.. caroto..rexie! Da, carotorexie! Cati sunt impotriva? 13. Cati sunt pro? 450.372. S-a votat!”. Daca mananci ceapa multa (stiu cazuri:P) adica Allium cepa, se vor gandi sa numeasca boala cepa-rexie sau, mai rau, cep-ism. Si tot asa. Orice bagi in gura trebuie sa fie o rexie si un ism.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.