Suricata în acţiune!

Stimate cetăţene posesor auto

Acest articol a fost citit de 1457ori


Sursa foto

Stiu ce ai sa-mi zici. Ca tu urasti pietonii, ca sunt indisciplinati si cu capul in nori. Dar nu uita ca nici ei nu te au la inima, mai ales cand nu le acorzi prioritate.

Spre deosebire de traficul din alte parti ale tarii, dar chiar si din afara, la noi pietonul are prioritate pe zebra si la colt de strada. Nu zic ca uneori el nu trece ca prostul si nu se asigura, iar daca tu il iei pe capota, tot tu risti puscaria (bine, nu e cazul daca esti baiat cu bani si smecher), dar, bun, prost, el are prioritate acolo unde are.

Ce nu suporta un pieton la tine? Sa accelerezi cand vezi ca pune piciorul pe zebra sau intentioneaza sa traverseze la colt de strada. Iti aduc aminte ca viata reala e foarte diferita de Super Mario, Nintendo, Wii sau chiar Mafia. Aici cand accidentezi pe cineva, nu ii scade doar o liniuta la sanatate, ci poate sa moara de tot, de tot-de tot! (imi place formularea asta…), si nu poate sa ia nivelul de la capat.. 😉

Cei mai indragiti sunt baietasii de cartier cu masini cu tractiune pe spate (mmm, sa zic gen BMW), care atunci cand vad un pieton ca vrea sa traverseze, pun frane bruste, ca sa-l sperie (zic ei). Eu doar sper ca au ITP-ul facut, iar mecanicul a facut verificarea placutelor de frana pe bune, ca daca nu ii tin cand fac ei mistouri gratuite, intra cu BMW-ul in pieton, tot la misto, evident. Si iar, de la bal la spital…

Nu uita si ca spre deosebire de un pieton, tu ai facut o scoala ce ar fi trebuit sa te disciplineze, printre altele. In plus, ai si niste analize medicale si psihologice, ceea ce inseamna ca ar trebui sa ai mai multa minte si stapanire in trafic, decat un neica nimeni de pe strada care n-are carnet. Ca d-aia ti-a dat Politia carnet si Statul gura.

Distractia cea mai mare pentru un pieton este insa cand ploua. Cel mai mult urasc idiotii care gonesc ca bezmeticii si li se pare cea mare tare faza sa iti puna baltoaca din cap pana in picioare, pe tine. Ca pieton, voi spera ca intr-o buna zi sa nu vezi ca baltoaca respectiva pe care o azvarli in jur, adaposteste o groapa mare pana-n China. Promit sa nu rad atunci pana la lacrimi cand o sa te ingropi in ea. O sa fie doar hohote, fara lacrimi.

Insa cel mai, dar CEL MAI rau ma irita, ca pieton, sa imi blochezi tot trotuarul sau intrarea in bloc. Nu lucrez la primarie ca sa iti dau loc de parcare sau autorizatie sa parchezi unde vreau muschiul tau, insa asta nu inseamna ca poti sa parchezi acolo. Si sa-mi zambesti tâmp din spatele volanului cand o faci, ridicand din umeri in semn de “ce sa-i fac, ce pot si eu”. E frustrant sa te simti captiv si sa n-ai pe unde trece cand iesi din bloc. Zi-mi: tu ai decapotabila de n-ai lasat loc nici sa deschizi usa sa intri in masina? O decapotezi sa intri, asa-i? Decapota-ti-as eu cu totul, daca o mai lasi acolo! Nu trebuie sa ma chinui eu “pe dunga” sa trec pe langa ea?

Doar la asigurarea ta CASCO m-am gandit de n-am luat cheia sa iti “descui” masina, cat de adanc pot eu si cu sete! Am auzit ca si o expectoratie plasata pe geamul lateral (de preferinta pe partea soferului) ti-ar prinde bine. Gandesti?

Aaa. Nu vreau sa mai spun ca te-am vazut ca tot tu iti ridici stergatoarele de pe parbriz, ca si cum ti-ai trage singur un sut in fund ca n-ai voie sa parchezi acolo. Ca si cand stii, dar n-ai ce-i face, si tot acolo o lasi. Bun asa. O sa vad si eu cand trec pe acolo cat de bine sunt infipte ele la radacina. Ca daca sunt ofilite, sa le smulg. Doar o sugestie.

Dar, sa nu ne mai certam. Eu propun ca strada sa ramana a ta, cu 50 km/h in oras (dar 50 sa fie!), iar eu raman pe trotuar si trec doar pe zebra. Iar cand ne intalnim sa ne salutam politicos cu mana, cu toate degetele stranse si lejere ca salutul Reginei, fara niciunul ridicat. Hai sa ingropam securea asta, ce zici?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.