Suricata în acţiune!

Ce ascultă SRI-ul

Acest articol a fost citit de 2143ori

Au tot existat nebuni de-a lungul timpului care s-au opus ascultării telefoanelor. Zic nebuni pentru că deşi ei au dreptate când susţin că reprezintă o încălcare a dreptului la viaţă privată, ei fiind puţini la număr, li s-a pus eticheta de nebuni. Ce să-i faci, dacă asta e societatea noastră. Că, vezi Doamne, dacă te consideri om cinstit şi n-ai nimic de ascuns, de ce ai avea ceva împotriva ascultării telefoanelor. Ca şi când te-ai duce la ginecolog în mijlocul Pieţei Sfatului din Braşov. Că dacă tot eşti femeie cinstită, de ce să nu vază toată lumea. Nu? N-am văzut să se răscoale lumea împotriva fenomenului ăstuia, mai degrabă sprijinim nişte porcării decât ceva serios. Dar, să trec la subiect.

Pentru că deja a devenit o normalitate să mai ajungă în presă câte o convorbire telefonică a nu-ştiu-cărui politician/om de afaceri, am încercat un exerciţiu de imaginaţie ca să îmi dau seama cu ce îşi umplu timpul cei de la call-center-ul SRI care trag cu urechea la orice convorbire telefonică li se scoală lor.

Pentru că acum curge cu minute gratuite, iar orice sărac are smartphone (că toată lumea are, indiferent dacă are sau nu după ce să bea apă…), iată cam ce ar putea să audă telefoniştii noştri în discuţiile unui cetăţean de rând. Un neica Nimeni, zice cam aşa:

“-Fă, Leană, avem, fă, pâine?
– Nu, bă, Jeane, ia şi tu două. Dar de-alea cu sămânţă pă iele”

“-Ia-uzi, fă, ce-mi zice Gigică al meu.
– A? Ce, fă?
– Fă, el şi-o mai freacă şi cu alta.
– Ce, fă?
– Cum ce, fă?! Discul.”

“- Băi, Gheo, leagă şi tu boul şela, că îmi rupe gardul!
– Ho, Tanţo, că tre să mă duc întâi la budă!”

“-Alo, Pandele?
– Zi, fa.
– Vii deseară să ne… ?
– Vin, fa. Ia zi, ai pretenţii? Cu flori sau cu ciocolată?”

Eh, cum ar fi?
De câte ori aud zgomote diverse când vorbesc la telefon sau (chiar şi aseară) intră diverse persoane pe fir, de parcă avem linie comună ca înainte de ’89 (şi mai e şi mobil), îmi imaginez un scenariu aberant. Dar îmi şi aduc aminte de bancul următor (că tot sunt eu fan bancuri):

Un arab bătrân trăia lângă New York . Ar fi vrut să cultive cartofi, dar era singur şi gârbovit. Fiul său studia în Paris , aşa că decise să-i scrie un e-mail. “Dragă Ahmed, sunt foarte trist că nu pot planta cartofi în grădină. Sunt convins că dacă ai fi fost aici, m-ai fi ajutat şi am fi săpat toată grădina.” Ziua următoare primi răspunsul la mail. “Dragă tată, te rog nu te apuca să sapi în grădină. Acolo am ascuns “CHESTIA”. Ahmed” La 4 dimineaţa se trezeşte bătrânul cu CIA, FBI şi Armata în grădină. Caută şi scotocesc fiecare milimetru din grădina, dar nu găsesc nimic. Dezamăgiţi, pleacă toţi. A doua zi primeşte arabul un mail de la fecior: “Dragă tată, sper că între timp grădina noastră să fi fost săpată să poţi cultiva cartofi. Mai mult decât atât nu am putut face pentru tine!

Ce altceva credeţi că mai ascultă indivizii ăştia?


3 Responses to “Ce ascultă SRI-ul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.