Suricata în acţiune!

Nesimţire în anonimat

Acest articol a fost citit de 1472ori

Trăiesc cu impresia că lumea e nesimţită per ansamblu. Cam amar gândul ăsta într-o zi de marţi când sunt 2-3 (sau câte or fi) ceasuri rele, dar dacă o gândesc, o spun.

De câte ori aţi intrat într-o toaletă publică (restaurant, cafenea, bar etc) şi aţi găsit în baie tot felul de.. nenorociri? Mizerie peste tot. Ca şi când toţi userii acelei toalete îşi imaginează că dacă la baie din respect pentru intimitatea lor nu este o cameră video care să îi înregistreze, atunci ei pot să fie atât de nesimţiţi cât încape! Că nimeni n-o să ştie că ei n-au tras apa, au înfundat WC-ul aruncând toate porcăriile în el (oho, câte mi-au auzit urechile…), nu folosesc peria şi multe altele.

Ca şi când anonimatul acţiunii lor îi feresc de dezaprobarea publică, pentru că în sinea lor ei ştiu că greşesc, dar se văd acoperiţi prin respectarea dreptului la intimitate, pe care dacă te gândeşti, nu-l merită! Da, puteam să scurtez fraza, dar pierdeam din frumuseţea ei. Frumuseţea pânzei de păianjen a nesimţirii.

N-am să mă refer la bărbaţi, pentru că nu prea mă duc în băile lor. Că na, n-am cum. Iar când am zis “nu prea”, m-am referit la micile excepţii pe care n-are rost să le detaliez. În rest, pot să spun cu mâna pe inimă că cea mai nesimţită specie de pe planeta asta e femeia nesimţită care foloseşte o baie publică. Care lasă în urma ei o dâră de putoare anti-civilizaţie.

Iar eu nu pot să înţeleg nici să mă tai cum de o pipiţă are pretenţii de cucoană şi să fie tratată ca o femeie când ea se comportă ca cea mai mare scroafă, în cea mai mare nepăsare, bazată pe faptul că nimeni nu o vede. Cum puteţi, DOAMNELOR, să fiţi atât de nesimţite? Asta este tot ce vreau să aflu! Cum de nu aveţi conştiinţa faptului că nesimţirea voastră se adună nesimţirii celorlalţi, şi că nesimţirea celorlalţi este doar un bulgăre de zăpadă care se face din ce în ce mai mare pentru că fiecare e nesimţit câte “un fulg” de nesimţire în plus care se adună?! Cum?! Că doar acasă la voi nu v-oţi c**a pe pereţi şi p**a lângă wc?!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.