Suricata în acţiune!

Scurte, scurte de tot

Acest articol a fost citit de 2719ori


Sursa foto

Ce sa mai elaborezi în ziua de azi… O iau pe scurt.

– de vă miraţi de ce pe litoral a fost un sezon atât de bun anul ăsta şi au fost încasări record, deşi serviciile sunt vai de mama lor, iar Statul n-o să vadă mai nimic din încasările alea (aţi văzut voi bonuri fiscale?!), n-ar trebui să vă miraţi. Este o dovadă a crizei. Da. Pentru că omul tot vrea să îşi facă un concediu, dar dacă anul trecut plătea un ban în plus şi se ducea în străinătate, anul ăsta nu şi-a mai permis, aşa că a rămas acasă şi s-a dus la mare la noi. A strâns din dinţi şi a cheltuit mai puţin decât ar fi cheltuit în afară, chiar dacă raportul calitate-preţ a suferit enorm. Ştiu, e ironic să zici că încasările pe litoral au crescut din cauza crizei, dar asta e.

– Apple a lansat iPhone5. Sper că nu se aştepta nimeni să vină cu o funcţie wow. Aşteptările mele personale sunt însă altele. Şi anume, să aud duduile la teve că citesc Apple corect, şi nu eipăl. Atât. Ar trebui să fie criteriu eliminatoriu la poarta magazinului: ştii cum se citeşte Apple, sau nu? Nu ştii, nu cumperi. Atunci să vezi cât de exclusivist o să fie brandul Apple. Dacă nu mă credeţi pe mine, încercaţi google translate şi ‘rugaţi-l’ să vă citeasca “apple”.

– Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, ne-a tras de urechi ieri când a venit în vizită în România, că nu suntem în stare să atragem fonduri europene şi că n-o să intrăm în spaţiul Schengen. Am observat că s-au inflamat unii prin românica, cum de îşi permite să vină la noi acasă şi să ne mustreze. Nu înţeleg de unde aşteptarea ca oricine ne trece pragul să ne pupe în fund, să ne mângâie pe cap şi să ne spună vai ce frumoşi suntem?! Singura problemă pe care o văd eu, de fapt, este că are dreptate. Iar adevărul doare. Aşa că singura noastră preocupare ar trebui să fie problemele despre care vorbea doamna preşedinte, mai mult decât “cum de şi-a permis să…”. Mă surprinde în continuare optica noastră. În loc să înţelegem că avem probleme şi că ar trebui să le reparăm, ne lăsăm răniţi în orgoliu. Ha, asta e chiar funny.

– Avem probleme cu ţiganii. Multe, mii (ca în bancul ăla cu mii… vi-l spun altădată), tone de probleme. Mi se pare amuzant că în timp ce pe ei îi doare fix în dos că ei reprezintă o problemă, noi ne agităm cu toţii (români, francezi, italieni, spanioli, mai nou, chiar şi canadieni etc) pentru ca să îi “gestionăm”. O reprezentare perfectă a proverbului “un nebun aruncă o piatră în baltă, iar zece cuminţi se chinuie s-o scoată”. Şi în timp ce noi jucăm bambilici cu ei, îl aud pe Ponta ieri (alăltaieri, nu mai ştiu exact) că ar trebui să ne ocupăm de ţigani aici, acasă la ei, în România. Iar asta e o ocazie foarte bună să le aduc aminte tuturor ca “acasă” înseamnă de fapt India. Dacă tot e s-o spunem p-a dreaptă. Ca un asterisc la această problemă, indienii sunt cei mai mari ţepari de pe postcrossing (proiectul cu cărţi poştale). Ca idee 😉 Deci, dragii mei cuminţi, casa ţiganilor nu este nici România, nici Bulgaria. În plus, dublu asterisc, apreciez televiziunile care îi numesc ţigani. Nu suport termenul de rrom, cu dublu r, pentru ca rezoneaza cu şmecher, cu dublu jm. Asta este o aroganţă care nu trebuia pemisă. Şi, nu, nu sufăr de ură de rasă sau etc. Dar despre asta voi vorbi cu altă ocazie.


3 Responses to “Scurte, scurte de tot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.