Suricata în acţiune!

N-ar trebui, dar uite că

Acest articol a fost citit de 1483ori

Domne, sufăr cumplit. Ca de o boală gravă. Mă uit la teve. N-ar trebui. Dar, iată că păcătuiesc.

Am văzut aseară finala de la Vocea României. Da, iată, recunosc. Am păcătuit. Am îndurat 4 ore (PATRU) ca să ajung la un deznodământ premeditat. Câştigătorul să nu fie de fapt câştigătorul. Adică, ăla pe care eu l-am ascultat cu urechea. Pentru că se pare că alţii au ascultat “vocea” cu alt organ decât cu urechea.

Se zvoneşte prin cercul meu de pretini că show-rile făcute de ProTV sunt mânărite. Da, sunt măsluite, sunt făcătorii, sunt aranjate, sunt cum vreţi voi să le spuneţi. Marele mister să fie dezvăluit: DA! şi Dansez pentru tine este măsluit de la bun început. Îmi pare rău să distrug vise, speranţe şi aşteptări. Da, sunt toate făcătorii.

Este ca la vot. Ai doar impresia de putere. Doar iluzia ca opţiunea ta este luată în calcul. Nimeni nu vede cât de repede soseşte notarul cu rezultatul, fără ca prezentatorul să fi apucat să termine de strigat “stop vot!”. Aş, domne. Mi se pare.

Da, mi se pare clar.

Îmi strig nemulţumirea. Nemulţumirea că măcar n-am fost minţită frumos. Adică, ştiu că nu e pe bune, dar să o fi făcut-o mai delicat.

Mai am un alt show de ne-show la care vreau să văd finalul. Concurentul direct şi mai impotent al Vocii României, confraţii de la Antene, Chix, pardon, X-Factor. Alţi netrebnici.

Nu ştiu cum de s-au frământat atâta astea două televiziuni să ne bage pe gât două show-ri similare în acelaşi timp. Oricum le compară toata lumea, oricum te uiţi la măcar unul, şi oricum rămâi dezamăgit. De ce să dublezi dezamăgirea asta?!

Cică sunt cu muzică emisiunile astea, că de-aia m-am uitat. Aş. E cu behăială. Cu nişte ţipete şi cu chiloţăreală. Un pic, aşa, pe alocuri, ca sarea şi piperul.

Seamănă astea două baliverne de emisiuni, ca două picături de apă, de zici că s-au unit proteviştii cu anteniştii într-un oligopol premeditat! Crimă cu premeditare pentru public!

Ne-aţi ucis, fraţilor! Aţi băgat cel puţin 50% din piese în ambele emisiuni, de parcă muzica bună s-a oprit brusc şi n-aţi mai avut de unde alege. V-aţi întins cu emisiunile pe ORE întregi de difuzare, ca într-un ritual Misa, ca să vedeţi care cedează primii. Dar nu în ultimul rând, deşi aveam o vagă urmă de respect pentru Pro (în general, nu în acest caz particular), nu am văzut decât cât de mult vă asemănaţi.

Eu cred că nu vă faceţi concurenţă de niciun fel. Aţi complotat sistematic ca o picătură chinezească până am depus armele. Ultimii luptători, aşa ca mine, mai aruncă un ochi şi la fâsâiala antenistă din prima zi a 2012 (reprogramată, pentru că incapabilii n-au reuşit să se ţină măcar de planul iniţial, să o difuzeze de revelion. S-a trezit brusc unul dintre ei, probabil, să zică “băi, tâmpiţilor, nu vedeţi că nici selecţia Eurovision de pe TVR de anul trecut n-a avut succes?”. Măcar de şi-ar fi dat seama ÎNAINTE să anunţe ziua finalei. Nişte distruşi).

Minţiţi-mă frumos în continuare. Ce show frumos aveţi voi, cât de diferiţi şi speciali sunteţi, dar şi că învingătorul este cel mai.. magna cum laude. Un sincer: bleah!

PS: Vă rog eu frumos, ca MĂCAR până în ziua finalei, să îl înveţe careva engleză pe Iulian Vasile. Nu de alta, dar dacă tot a ajuns în finală, măcar să vopsiţi gardul pe dinafară, dacă înăuntru tot şade leopardul. M-am săturat să îmi tot aud piesele preferate făcute muci de un … artist! Pentru că dacă va câştiga (pentru că nişte idioţi tot îl promovează) promit să mă duc la un concert de-al lui doar ca să arunc cu ouă în el! Să simtă şi el durere! La naiba, nici eu nu cânt în chineză. Nu ştiu, nu fac.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.