Suricata în acţiune!

Ce aud si ce gandesc

Acest articol a fost citit de 2255ori


Foto: Copyright http://gabitelu.ro/

Ce-am auzit: Ieri-alataieri la stiri spuneau ca se pare ca Azerbaijanul a impiedicat producerea unor atentate pe perioada concursului Eurovision. Se pare ca printre tintele atentatelor ar fi fost chiar sala in care s-a desfasurat concursul.
Ce ma gandeam: Pacat ca am ratat o ocazie de a scapa de muzica “buna”. N-o zic din rautate, jur. Daca s-ar fi putut totusi ca reprezentantii Serbiei si Macedoniei, de exemplu, sa fi fost un pic plecati la baie in timpul atentatului, as fi fost chiar fericita. Fara victime colaterale. Sa nu rupa Dumnezeu buruienile si din greseala sa rupa si florile, zic.

Ce-am auzit: Reprezentantii societatii care se ocupa de canalizarea Bucurestiului (imi pare ca ar fi chiar Apa Nova) sunt suparati pe bucuresteni ca se scoala toti la ora 6 dimineata si isi fac prea multe dusuri, se spala prea mult pe dinti si se c*ca prea des, astfel incat de la atata apa folosita canalizarea nu face fata.
Ce ma gandeam: Bre, astia la ce ora se scoala?! Si unde isi fac nevoile? In padure?

Ce-am auzit: Astazi este ziua internationala fara tutun. Iar Mediafaxul intreaba daca rezistam fara sa fumam.
Ce ma gandeam: Sa reziste fumatorii fara sa fumeze?! N-ai sa vezi. Mi-as vinde insa boii de la bicicleta sa aud ca cele mai mari companii producatoare de tutun isi intrerup azi productia. Pai? Doar consumatorii sa respecte? Dar sursa, domne? Sursa tutunului, producatorii, de ce nu?

Ce-am auzit: Vinerea trecuta a inceput masacrul de la Hula, din Siria. Au murit niste oameni (nu vite), asa ca tarile au reactionat imediat prin rechemarea diplomatilor lor din misiune in Siria inapoi in tarile de bastina, dar si prin expulzarea diplomatilor sirieni din tarile lor. In semn de condamnare a violentelor. Deabia azi citesc ca Andrei Marga, ministrul afacerilor externe (da, va suna cunoscut, a fost si ministrul invatamantului in trecut), propune sa faca acelasi lucru.
Ce ma gandeam: De ce sa-l chemi, bre, acum pe ambasadorul roman la Damasc?! Mai lasa-l un pic, ca sa aprecieze mai mult tara in care se intoarce. Ce te grabesti asa?! A trecut doar o saptamana. Mai poate sa rabde acolo. Ia vezi cum faci ca pana semnezi, parafezi, discuti, gestionezi si legalizezi decizia, sa mai treaca inca 2 saptamani. Sa se mai perpeleasca un pic acolo. Cine stie. Poate chiar ai noroc si nici nu mai trebuie sa il aduci inapoi.

Ce-am auzit: Intr-un interviu luat de ProTV dupa castigarea a inca unui premiu la festivalul de la Cannes, zilele trecute, il aud pe Mungiu spunand ca ar fi dispus sa discute posibile colaborari peste Ocean (adica, in SUA), dar el aici in Romania are o “libertate totala de decizie” (citat aproximativ, pacat ca nu mai gasesc sursa) asupra scenariului si regiei.
Ce ma gandeam: Inseamna ca americanilor nu le plac dramele noastre, daca tu te temi ca nu vei mai avea libertate. Cumva, parca constientizezi bubele nostre, ai? Mie personal nu prea imi plac filmele romanesti. Poate ca nu ne-am gasit ritmul (eu cu ele). Pentru ca in majoritatea filmelor romanesti sunetul este prost, pur si simplu nu intelegi ce spun actorii, daramite sa mai aiba si replici soptite. Pe langa asta, stam prost si la muzica, mi se pare ca interpretam prea apasat, scenele sunt sacadate, exista multi timpi morti, multa tacere, iar de multe ori DACA rezist pana la capat si incepe sa ruleze genericul de final, imi dau seama ca parca m-am uitat la film degeaba si nu am inteles nimic. Asadar, in afara de Nunta Muta si poate Tache, eu nu prea pot sa zic ca imi plac filmele romanesti. Nu sunt infectata cu virusul holiudian, dar parca si prea gri este ilustrata viata pe la noi in filme. Asa ca eu raman rezervata si in privinta acestei pelicule, si ma intreb oare cand vor termina vesticii sa se mai lase socati de subiectele prezentate de cineastii nostri (comunism, avort sau exorcizare), ca sa putem si noi in sfarsit sa facem o comedie buna pentru care sa luam un premiu, domne. Oare cand?!

Ce-am auzit: Validarea rezultatelor preliminare ale recensamantului se amana din nou. Adica recensamantul din toamna.
Ce ma gandeam: Cred ca nu s-au hotarat astia cu cat sa umfle cifrele care le-au iesit ca sa para reale. Ca sa para ca ei chiar au facut recensamantul in mod corect. Probabil ca nu s-au hotarat inca cati romani sa declare ca am mai ramas in Romania si cati tigani au reusit sa recenzeze. Pentru ca in ciuda faptului ca un recensamant este cea mai completa metoda de investigare a populatiei (de sondare, ok), am impresia ca taman asta e cel mai prost realizat si ar fi culmea daca nu ar avea si rezultatele cele mai departe de adevar. Deci, daca tu si cand iei la intrebari fiecare membru al populatiei, tot cu virgula iti da si nu rezultat exact, asta spune tot.

Ce-am auzit: Victor Ponta, actualul prim ministru, a declarat ca are puterea sa ia masuri impotriva coruptiei.
Ce ma gandeam: Ai, nu mai spune! Ba, ej nebun?! Dar ce-ai cu ea? Si, nu o lua in nume personal, consider-o un pamflet: ce-ar fi sa incepi cu tine?!


3 Responses to “Ce aud si ce gandesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.