Suricata în acţiune!

Domnule recenzor,

Acest articol a fost citit de 1575ori

N-aveam cum sa te ocolesc si sa nu te iau si eu pe tine la intrebari. Sa intorc foaia, cum s-ar zice.

“Numele tau e.. Dar n-am sa spun, te acopar” (RACLA feat. Anda Adam). Nu, chiar nu ti-l stiu. Am uitat sa iti verific legitimatia. Ai venit, m-ai recenzat, te-am primit in casa, iar tu, mi-ai luat CNP-ul. Da, asta ai facut. Sper sa-l folosesti cu grija.

Am tot auzit comentarii cum ca s-ar putea frauda alegerile cu toate CNP-urile culese, ca ne-am putea trezi cu datorii la banci. Ca asa si pe dincolo.

Io zic asa, de la mine, fara stiinta de prea multe: daca e sa se fraudeze alegerile, sa se fraudeze daca eu o duc bine in final. Ca asa, si de aleg (adica ma duc la vot), si de nu aleg eu cu buna stiinta, tot dracul ala e pentru mine. Tot prost o duc, tot un roman frustrat ma aflu. Poate asa, daca fraudeaza, poate am noroc si imi e mai bine.

Aleg metoda gainii: ma impiedic. Stiti bancul nu? Cea de-a treia varianta? Bancul suna cam asa: ce gandeste o gaina alergata de un cocos “daca alerg, nu ma prinde, daca ma opresc, o sa creada ca sunt curva, asa ca mai bine ma impiedic”. Eu am incercat si cu nedusul la vot, si cu dusul, si cu votatul pe X, si pe Y. N-am incercat insa niciodata sa ii las pe ei sa isi faca de cap. Ce-ar fi?!

Sa se foloseasca, domne, de CNP-ul meu. Sa il ia si sa imi plateasca rata la banca, sa voteze in locul meu, sa imi ia locul de parcare, sa se spele pe cap cu el! Io astept doar beneficiile. Beneficiile, domne, unde e?

Cum am sa ma impotrivesc eu lucrului rau intentionat daca n-am nicio putere (pe care chiar sa o vad ca functioneaza) in acest Stat? Daca tot si-au batut toti joc de noi (alesii, dar si bancile) cand noi le-am dat increderea noastra cu buna stiinta, pai atunci, poate in nestiinta ne va fi mai bine. Mai rau ce are sa fie? Poate vom ajunge si noi sa traim expresia “fericiti cei saraci cu duhul”, nu stiu, nu ma afecteaza!

Da, da, se vor trezi multi sa zica: “cum, domne, chiar nu te intereseaza ce se intampla in tara asta, cum sunt cheltuiti banii publici, cum gestioneaza reprezentantii poporului visteria statului etc etc”. Mai, acuma de ce sa o iau pe ocolite: Nu! M-a interesat o vreme. Si m-am luptat ca Don Quijote cu morile de vant. Numa’ ca acum am obosit. Vantul tot bate, iar Don Q imbatraneste si slabeste in puteri.

Dar, domnule recenzor, ca sa revin la matale. Am eu asa o problema cu calitatea serviciului oferit de tine. Adicatelea, cunosc pe unul ca tine care are serviciu, pute de trasneste, asta pentru ca umbla prin gunoaie, si este un antisocial de mare rang. N-am idee, omul o suferi de vreo boala psihica. Sa fie sanatos. Dar mi-au auzit urechile ca cica ar fi recenzor. Zi-mi tu mie acum din ce celula a corpului meu sa rasara increderea intr-unul ca ista? Basca, a mai fost si intrebat “bre, vere, zi-mi si mie de formularele alea, cum se completeaza”. La care nea Tagartza a raspuns “nush io”. Bine asa.

Dar hai ca pe tine te vad baiat mai rafinat si un pic cultivat. Si te-am intrebat, de curiozitate, cum de ai ajuns sa fii recenzor. Mi-ai raspuns ca banii nu sunt suficienti ca sa merite efortul. Bun, zic, si atunci de ce te-ai oferit? Cica (zici tu) “ca sa ajut populatia sa nu ia amenzi. Pentru ca Statul nu este interesat de informatiile obtinute, ci este interesat sa dea amenzi”. Hm. Interesanta teorie.

Te vad om la peste 35 de ani. Tu chiar vrei sa te cred ca din marinimia ta m-ai recenzat? Scuza-mi retinerile. Si iarta-ma si de gabismul de a-ti fi ras in fata. Nu te cred. Mai simplu de atat nu ti-o pot spune.

Tu te-ai bagat intr-o treaba tipic romaneasca. Azi se cere CNP-ul, maine nu, poimaine da si tot asa. Tot la fel cum pe vremea lui Ceasca circulau o duminica masinile cu numar par si cealalta duminica masinile cu numar impar.

Tu ai avut vreo speranta de normalitate vreodata de te-ai bagat ca musca in.. lapte in trebusoara asta? Esti mai naiv decat mine.

In final, ca sa nu te retin mult ca mai ai treaba cu recensamantul asta de cacao, te rog sa-i transmiti primarului, iar el sa transmita mai departe pana la prima persoana care a venit cu ideile si tehnicalitatile recensamantului asta de doi bani: ca este un dobitoc! Si adu-i aminte: cand simte ca ii vine o flatulatie, sa nu o tina in el, sa-i dea drumul, pentru ca i se urca la cap, iar ala e locul de unde ies toate ideile astea de rahat!

Ne vedem peste 10 ani.


2 Responses to “Domnule recenzor,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.