Suricata în acţiune!

Cum să te apuce greaţa la 7 dimineaţa

Acest articol a fost citit de 1489ori


Sursa foto

.. după ce am reuşit să fac această rimă sublimă, mă bat singură încurajator pe umăr şi explic imediat fenomenul.

1 şi 2 ianuarie 2012 sunt libere oficial, aşa ca şi eu, ca mulţi alţii, am cam lipsit de pe lângă râurile de ştiri de la TV, radio, internet, ziare, etc. Nu funcţionează nimic pe 1, şi doar ceva amorţit pe 2. Însă pe 3 ianuarie o iei din loc spre muncă. Gata cu parangheliile, cârnaţii, caltaboşii, fripturile, salatele boef, piftiile şi kilele de cefe afumate! GATA! La munci cu noi!

Ca un om informat (ce mă visez) deschid televizorul după ce mă trezesc, să mă pun la curent cu ultimele informaţii (un mic dejun, un pic de leneveală). Aşa că dau pe ştiri.

M-am trezit instantaneu! Nu prea ştiu cum poate cineva să aţipească măcar pe atâtea ştiri despre crime, bătăi, incendii, victime ale petardelor (ce altceva după Anul Nou?!), accidente, oameni mutilaţi, trişti şi distruşi din multe puncte de vedere. Welcome to reality! Sau.. poate realitatea telenovelistică şi ştiristă de pe la noi. Dacă nu dădeam bani pe el, aruncam televizorul pe geam!

Cadavre peste cadavre, sânge… râuri de sânge, oameni nebuni, răniţi, ucişi, omorâţi, accidentaţi, foc şi prăpăd! Apocalipsa de după revelion şi lipsa de ştiri normale, de oameni întregi la mine! Oare revelionul este un prilej pentru toţi proştii lumii să îşi dea în petic? A fost vreun festival al prostiei în cele 2 zile cât m-am hodinit (cum zicea mamaia)?! S-a spart conducta cu proşti, iar ăştia de la teve s-au chinuit să o strângă cu orice preţ?!

Cum să nu-ţi vină să dai înapoi tot dejunul băgat oricum cu greu în tine (că aşa e dimineaţa)?!

După 2 zile în care te rupi total de toate nenorocirile din lume şi te distrezi un pic de anul nou (aşa mai uşurel, că e criză), în a 3-a zi când trebuie să îţi reiei activităţile de om al muncii, te găseşti izbit (aproape literalmente) de un morman de moloz ştiristic cu miros de cadavru în putrefacţie! Ca şi când din grădina cu flori treci printr-o uşă direct în groapa cu gunoi a metropolei!

Am schimbat canalul de 3 ori. 3 posturi diferite de stiri, aceleaşi lucruri! Toate prezentatoarele treceau cu zor şi spor (am impresia) prin toate hârtoapele ultimelor zile. Toată greaţa românească adunată dimineaţa şi servită pe tavă omului deabia trezit! Căci, ASTA vreau să văd eu când mă trezesc! Morţi, răniţi, incendii, oameni nebuni, iar fiecare reportaj să înceapă cu “clipe de coşmar..”, “o vâlvătaie de 30 de metri”, “n-a mai avut zile”.. Bă, ej nebun?! Ce este cu potopul ăsta biblic al dejecţiilor societăţii direct la 7 dimineaţa?! Dacă voiam coşmar, mă uitam în puţul liftului blocului în care locuiesc, ca să văd toate seringile aruncate de toţi drogaţii care caută rarisim (dar caută) refugiu pentru a se injecta fără a fi deranjaţi…

Nici nu ştiu dacă mai are rost să vă mai doresc sa vi se intoarca greaţa asta de la prima oră pe care mi-o provocaţi. Îi las pe alţii, căci pun pariu că aţi întors şi stomacul altora. Nu ştiam că ştirile de la ora 5 încep la 7 dimineaţa. Vă doresc la cât mai multe premii Emmy la categoria “infernul matinal”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.