Suricata în acţiune!

Să laşi loc de “bună ziua”

Acest articol a fost citit de 3614ori


Sursa foto

Sunt dese cazurile când ţi se despart drumurile de cineva, dar nu i-ai spus tot ce ai fi avut să-i spui. Replici pe care să i le dai, argumente pe care să i le fi adus, puncte de vedere pe care să i le subliniezi. Şi nu mă refer la relaţii amoroase, ci mai degrabă la cele profesionale.

Umblă din bătrâni expresia asta cu “să laşi loc de bună ziua”. Adică atunci când pleci dintr-o firmă, de exemplu, să nu faci scandal în urma ta, că poate ţi se mai intersectează drumurile cu “ei”. Pentru că de ce să nu recunoaştem că eşti tentat, mai ales dacă relaţiile n-au fost chiar cordiale, să începi să arunci cu reproşuri şi cuvinte mai puţin elegante.

Azi m-am surprins zâmbind aiurea. Pentru că tocmai văzusem un ‘fost’. Şi pentru că am lăsat de prea multe ori de la mine şi am ales (cu foarte mari eforturi) să rămân o doamnă, în momentul în care a plecat iar eu am rămas, nu i-am pus pe tapet toate greşelile pe care el credea că noi, fraierii rămaşi, nu le-am văzut, dar am ales să inchidem ochii.

Iar acum, când l-am revăzut, era tot un zâmbet. Se arăta fericit, mulţumit şi poate chiar împăcat. Bravo lui, aşa şi trebuie. Că dacă nu-i era bine acum, atunci făcuse o greşeală când plecase. Deci, dacă lui îi era bine, parcă şi eu eram mulţumită.

Eram mulţumită de alegerea făcuta la plecarea lui, să nu îi spun că ştiu ce a făcut pe ascuns, că ştiu cât şi cum, că ştiu de ce şi multe altele. Chiar dacă nefolosind “cunoştinţele” mele, mie acum nu-mi sunt de niciun folos. Ci doar am făcut curat în urma lui, şi am ales să nu mă cobor la ţigănisme şi să încep să mă dezbrac de caracter. Am ales bine.

Şi atunci mi-am zâmbit şi eu în sinea mea. Mi-am zis “uite, mă, dacă atunci i-ai fi tăiat toate crăcile şi l-ai fi pus la pământ, acum n-ai fi avut satisfacţia asta.” Satisfacţia că tu ştii ce el nu ştie c-ai aflat. Dar ai lăsat loc de bună ziua. Că aşa se comportă oamenii civilizaţi.

Ehe, copii, ne maturizam şi noi. Copăcel, copăcel, ajung să înţeleg că nu e bine să te descarci întotdeauna de toate greşelile pe care le vezi. Zâmbim frumos şi trecem mai departe.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.