Suricata în acţiune!

Masculi cu poşete

Acest articol a fost citit de 8079ori


Sursa foto

Întotdeauna voi ridica o sprânceană atunci când voi vedea un mascul (căci nu pot să-l numesc bărbat) cărând după el o poşetă sau geantă. Şi nu mă refer la borsetă. Ci o geantă, un soi de sarsana specifică unei femei. Indiferent de ce firma e şi indiferent ce designer o propune, mie tot gay îmi pare. Apăi, dacă e să fiu sinceră, să fiu până la capat, nu?

Aşa că mă gândesc mereu că dacă vrei sa demasculinizezi un tip, îl rogi să-ţi care geanta sau poşeta. Asta dacă nu decide din proprie iniţiativă să-şi achiziţioneze una. Mă tot întreb ce naiba o fi în capul lor?! Dar după ce şi-o cumpără, bănuind dezaprobările ce zac în privirile celor din jur, masculul nostru simte mereu nevoia să îşi reîntărească alegerea “este un model masculin, să ştii! Îţi arăt în catalog” (şi mai face şi un gest cu mâna)… Bă, ej nebun! Vai, fată tu! Ai, nu mai spune!

Indiferent ce orientare ai avea, indiferent de cât de sigur ai fi pe masculinitatea ta, indiferent de.. orice, dacă aş fi eu critic (şi, na, acum sunt) poşetele şi gentile NU au ce căuta pe braţul unui .. mascul. Ori ai două ouă, ori n-ai! (să-mi fie cu iertare pentru viitorii puiuţi de guguştiuc de sub pervazul meu…).

Cel mai comic însă îmi pare cuplul. Se pare că intervine un moment în aproape orice cuplu când el trebuie să ţină geanta ei. Fie că se duce madame la baie, fie că probează nişte haine într-un magazin, fie că etc. el se va simţi obligat moral să îi ţină geanta “doar un pic”. Oricum el nu suportă shopping-ul, dar îndură ca un oropsit! De aia veţi observa mulţi trişti stând stingheri într-un colţ cu o geantă atârnându-le în mână, iar uneori şi cu o haină pe braţ, nu a lor, ci a damei.

Poate că în mintea mea (poate sunt eu defectă, mai ştii?!) o geantă/poşetă este strict un obiect feminin. Are în ea pe lângă minimul necesar (chei, acte, bani, tampoane – DA, nu vă numiţi femei dacă nu aveţi tampoane la voi! Huo celor care se lasă surprinse şi se împrumută.. aşa, off topic spus) şi alte inutilităţi: trusa de machiaj, iPod, chitanţe, poze, gablonţuri, sticla de parfum şi alte rahaturi… (etc. pentru că am lipsă de idei, că yo sunt un pic altfel şi d-astea nu car cu mine).

Dar masculul, ce are de cărat după el?! Portofelul şi cheile. Nu? După ce-am observat eu în universul meu restrâns, cam asta au la ei tipii pe care îi cunosc. Iar pe cei care chiar au lucruri de cărat după ei, fie au o servietă sau geantă de laptop, fie ghiozdan. În niciun caz o geantă sau o poşetă!

Observ într-o zi pe când eram la cumpărături, un tip înalt şi slab cărând o geantă după el. Nu pe umăr, ci o târa mai degrabă. Dar părea foarte obedient. Era cu doamna lui la cumpărături şi se pare că el era doar de decor sau doar de împins căruţul, ea ocupându-se de tot. Aşa că doamna se pare că l-a însărcinat cu ţinutul genţii ei, ca să n-o încurce (geanta, nu partenerul.. deşi uneori e şi una şi alta :P). Comică privelişte. Pentru că după ce că era nefirească asocierea, mai avea şi o moacă de pămpălău, aşa cum era el înalt ca un baschetbalist fără priză la gagici. În plus, mai era şi înflorată rău de tot geanta şi mare cât un sac. Eh, şi să-l fi văzut cum se tot învârtea cu geanta peste tot, mai ales că odată ajunşi la casă, doamna l-a mai trimis după încă ceva, iar el tot cu geanta după el, cu aceeaşi faţă de om împăcat în postura de “cărător de geantă”.

Deci, doamnelor, dacă vreţi să faceţi cel puţin mişto de un tip, rugaţi-l să vă ţină geanta. E simplu. Peisajul se va schimba brusc! Chiar dacă nu îi pasă şi nu realizează de ce te umflă râsul când i-ai pasat geanta ta imensă (cât o zi de post), în sinea ta vei şti că atunci când eşti mai tristă, amintirea moacei lui de căţel ascultător îţi va înveseli ziua. The man bag, making girls smile day after day after day…


12 Responses to “Masculi cu poşete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.